GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google, HGK i Algebra pokrenuli nacionalnu turneju Digitalne garaže

Google, HGK i Algebra pokrenuli nacionalnu turneju Digitalne garaže
TURNEJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2017 / 13:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U sklopu "Digitalne garaže", Google je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Algebrom pokrenuo nacionalnu turneju kako bi lokalnim tvrtkama pomogli maksimalno iskoristiti mogućnosti digitalne tehnologije.

Tako će se tijekom sljedeća tri mjeseca, u 15-ak hrvatskih gradova, stručni treneri susrest s lokalnim "digitalnim poduzetnicima" kako bi pomogli malim i srednjim tvrtkama ubrzati rast te im omogućili pristup globalnom tržištu.

Zahvaljujući besplatnim radionicama u sklopu Digitalne garaže, male i srednje tvrtke mogu steći praktična znanja i vještine kako bi što efikasnije koristile prednosti razvoja interneta.

"Danas svaka tvrtka bez obzira na veličinu ima mogućnost pristupa globalnom tržištu. No, nedostatak korištenja prednosti digitalnih tehnologija, kao i potrebnih vještina, još uvijek ostaju izazov za Hrvatsku i ostatak svijeta. Zato smo u suradnji s lokalnim organizacijama odlučili proširiti prošlogodišnji program Digitalne garaže kako bismo zadovoljili potrebe malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj", izjavio je Googlea za regiju Adriatics Joško Mrndže.

Voditelj digitalnog odjela u Algebri Marko Hrnjak rekao je kako interes za specijalističkim programima obrazovanja vezanim uz digitalni marketing, kao i stalni rast interesa za preddiplomskim i diplomskim studijima digitalnog marketinga pokazuju koliko je digitalni marketing važan za gospodarstvo.

Prema potpredsjedniku za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša HGK Tomislavu Radošu razvojem digitalne ekonomije moguće je podići BDP Europske unije za minimalno 4 posto do 2020. godine.

Naveo je i da mali i srednji poduzetnici s jakom internetskom prisutnošću i digitalnim segmentom poslovanja na razini EU proizvode 10 posto više od ostalih, te da je njihov sveukupni razvoj, izvoz i broj kreiranih radnih mjesta dvostruko veći u usporedbi s onima koji ne sudjeluju u digitalnoj ekonomiji.

Za državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernarda Gršića iznimna je važnost razvoja digitalnih vještina za građane i poduzetnike koji na taj način, besplatno, osnažuju svoje stečene vještine ili ih tek stvaraju.

Jaz u posjedovanju digitalnih vještina jedan je od najvećih izazova u Europskoj uniji. Gotovo polovica EU-ova stanovništva nema odgovarajuće digitalne vještine, dok će u bliskoj budućnosti 90 posto radnih mjesta zahtijevati neku razinu digitalnih vještina.

Europska komisija procjenjuje da će do 2020. godine 825.000 radnih mjesta ostati nepopunjeno jer osobe neće imati odgovarajuću razinu digitalnih vještina.

Više informacija i detalja o programu nalazi se na internetskoj stranici www.algebra.hr/digitalnagaraza.

Tagovi: Google, HGK, Algebra, Hrvatska gospodarska komora, Digitalna garaža
PROČITAJ I OVO
Syncapay kupio američko poslovanje propalog Wirecarda
AKVIZICIJE
Syncapay kupio američko poslovanje propalog Wirecarda
PITTSBURGH - Američka tvrtka Syncapay kupila je američki dio bankrotirane njemačke fintech tvrtke Wirecard, objavio je stečajni upravitelj.
HT i A1 najavljuju nastavak investicija u optičku mrežu
INVESTICIJE
HT i A1 najavljuju nastavak investicija u optičku mrežu
ZAGREB - Dva najveća telekoma u Hrvatskoj - HT i A1, unatoč covid izazovima nastavljaju s ulaganjima u brze optičke ili svjetlovodne mreže, koje, kao i regulator HAKOM, označavaju iznimno važnima za budućnost fiksne mreže i preduvjetom za digitalizaciju zemlje i oporavak od koronakrize.
Umro karizmatični šef Samsunga Lee Kun-hee
IN MEMORIAM
Umro karizmatični šef Samsunga Lee Kun-hee

SEUL - Karizmatični vođa Samsung Grupe Lee Kun-hee koji je izgradio Samsung u vodećeg proizvođača pametnih telefona umro je u subotu, nakon što je proveo više od šest godina u bolnici zbog srčanog udara, izvijestila je kompanija.

Talijanska vlada spriječila ugovor Fastweba s Huaweijem
VETO
Talijanska vlada spriječila ugovor Fastweba s Huaweijem
RIM - Talijanska Vlada je koristeći svoje posebne ovlasti spriječila telekomunikacijsku grupu Fastweb, talijansku tvrtku Swisscoma, u potpisivanju ugovora s Huaweijem o isporuci opreme za njezinu osnovnu mrežu 5G tražeči od Fastweba da diverzificira svoje dobavljače.
Samsung i Hiya udružili se protiv prevarantskih poziva
UDRUŽIVANJE
Samsung i Hiya udružili se protiv prevarantskih poziva
SEUL - Samsung na svojim novim telefonima već posjeduje značajku Smart Call koja korisnicima omogućuje da u postavkama poziva aktiviraju opciju "Caller ID and spam protection", koja će im pomoći u otkrivanju "sumnjivih poziva" koji bi mogli biti povezani s prijevarama i spamom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE