GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gmail se uskoro mijenja

Gmail se uskoro mijenja
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2021 / 13:18
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Bliži se dan kad bi vam Google mogao početi naplaćivati korištenje dosad besplatnog servisa za webmail. Evo pregled trikova pomoću kojih to možete izbjeći.

Od 1. lipnja ove godine stupit će na snagu promjene vezane uz pravila pohrane u Googleovim servisima u računalnom oblaku. Kako sad stvari stoje, korisnice i korisnici Gmaila u početku dobiju 15 gigabajta memorije za pohranu, u što se uz Googleov webmail računaju i datoteke pohranjene u servisima Google Drive i Photos, piše tportal.

Fotografije pohranjene u Photos sad se ne računaju u tu ukupnu kvotu, ali to će prestati vrijediti kad lipanj ove godine pokuca na vrata. Premašite li ograničenje morat ćete ili baciti se na brisanje ili platiti Googleu za više prostora.

Postoji i treća opcija, ali vam se neće svidjeti – možete riskirati i vidjeti što će Google odabrati kao višak za brisanje. Kako biste izbjegli plaćanje i nasumično brisanje preostaje vam, dakle, vlastoručno brisanje stare i nepotrebne e-pošte.

Preporuča se da se u to upustite dok ste ulogirani u Gmail i koristite web preglednik Chrome na stolnom ili prijenosnom računalu. Možete to obaviti i na pametnom telefonu ili tablet računalu, ali bit će puno jednostavnije na web sučelju.

Skrolajte do dna vašeg Gmaila. Ispod zadnjeg reda s e-poštom vidjet ćete podatak koliko slobodnog prostora imate na raspolaganju (ako išta). Kliknete li na njega, ako ste pretplaćeni na Google One dobit ćete pregled po stavkama – koliko zauzima Gmail, koliko Drive, a koliko Photos – kao i prijedloge kako se riješiti viška.

Gmail vjerojatno je već podijelio vašu e-poštu u nekoliko kategorija, pod karticama Primary, Social, Promotions, Updates i Forums.

Dobra je ideja krenuti prvo s Promotions jer su tu e-mailovi koji vam vjerojatno nisu presudno važni. Provjerite ima li nešto što biste htjeli sačuvati. Ako nema, evo kako ćete obrisati cijelu kategoriju odjednom.

– Kliknite karticu Promotions. Trebala bi promijeniti boju kad to učinite.

– Na traci pri vrhu označite kućicu u gornjem lijevom kutu.

– Gmail će prikazati koliko je e-pošte spremno za brisanje i ponuditi mogućnost označavanja svih poruka.

– Ako ste spremni za brisanje svega, pritisnite tipku Delete ili kliknite sličicu kante za smeće na traci pri vrhu.

– Pojavit će se upozorenje, a Gmail će tražiti vašu potvrdu. Ako se niste predomislili, kliknite OK.

Nakon toga otvorite Trash. Tamo ćete naći svu poštu uklonjenu iz Promotions. Naime, Gmail ju čuva još 30 dana nakon brisanja, kako biste mogli doći do nečega što ste slučajno obrisali. Ako ste sigurni kako sve treba obrisati, kliknite Empty Trash now pri vrhu.

Isti postupak možete ponoviti i s drugim karticama, ali pripazite ipak na poruke koje bi vam mogle biti važne. Takve poruke možete prebaciti u Primary.

Tagovi: Gmail, Google
PROČITAJ I OVO
CVC Capital Partners odgodio ponudu o preuzimanju Toshibe
ODGODA
CVC Capital Partners odgodio ponudu o preuzimanju Toshibe
NEW YORK - CVC Capital Partners odgodit će podnošenje službenog prijedloga za kupnju Toshibe Corp, nakon što je japanska industrijska grupa imenovala novog izvršnog direktora, izvijestio je Nikkei u petak.
Slovenija na dražbi za 5G frekvencije prikupila više novca od očekivanja
5G
Slovenija na dražbi za 5G frekvencije prikupila više novca od očekivanja
LJUBLJANA - Danas je Agencija za komunikacijske mreže i usluge (Akos) uspješno zaključila važnu aukciju frekvencijskih opsega za javne mobilne usluge, uključujući 5G mreže.
Ministarstvo: Cuspis, IN2 i Ericsson Nikola Tesla uključeni u praćenje cijepljenja
REAKCIJE
Ministarstvo: Cuspis, IN2 i Ericsson Nikola Tesla uključeni u praćenje cijepljenja
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u petak da su tvrtke Cuspis, in2 i Ericsson Nikola Tesla uključene u programsko rješenje za praćenje postupka cijepljenja, a platformu CijepiSe naziva terminom koji se u medijima koristio za to cjelovito programsko rješenje.
Google je obmanjivao Australce informacijama o korištenju podataka
OBMANA
Google je obmanjivao Australce informacijama o korištenju podataka
CANBERRA - Australski savezni sud utvrdio je da je Google obmanjivao potrošače informacijama o korištenju osobnih podataka prikupljenih mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android, objavio je u petak regulator za zaštitu tržišnog natjecanja.
Magenta 1 slavi peti rođendan i poklanja do mjesec dana neograničenog interneta
ROĐENDAN
Magenta 1 slavi peti rođendan i poklanja do mjesec dana neograničenog interneta
ZAGREB - Magenta 1, jedinstveni proizvod Hrvatskog Telekoma u kojem su objedinjene sve telekom usluge uz brojne pogodnosti za korisnike, obilježava pet godina od svog predstavljanja na tržištu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE