GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glovo preuzeo slovensku Ehranu

Glovo preuzeo slovensku Ehranu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2021 / 09:24
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Glovo, jedan od vodećih svjetskih igrača na području dostave, objavio je danas da je postigao dogovor o preuzimanju lokalne slovenske dostavne tvrtke Ehrana. Kupoprodajna cijena nije objavljena.

Očekuje se da će spajanje biti završeno u sljedećih nekoliko mjeseci. Glovo sada usko surađuje s Ehranom na definiranju strategije migracije za korisnike, partnere i kurire. Planirano je da oba modela isporuke istovremeno djeluju pod markom Glovo, a o budućim odlukama u pojedinim gradovima bit će objavljena naknadno.

Platforma sa sjedištem u Barceloni, koja isporučuje sve, od hrane do farmaceutskih proizvoda, širi svoju prisutnost u srednjoj i istočnoj Europi, čemu je pomogao nedavni završetak kruga financiranja F-serije, u kojem je tvrtka prikupila 450 milijuna eura, najviše u povijesti španjolskog start-upa.

Ranije ove godine, tvrtka je također sklopila stomilionsko partnerstvo s tvrtkom za nekretnine Stoneweg, sa sjedištem u Švicarskoj, kako bi proširila svoju mrežu trgovina posvećenih isključivo isporuci dok je razvijala novopokrenuti Q-Commerce odjel.

Kako se Glovo nastavlja širiti i rasti u Europi, radi na podizanju svojih tehnoloških mogućnosti i sistema na višu razinu. Godine 2019. tvrtka je otvorila drugo tehnološko središte u Varšavi u Poljskoj, koje će raditi zajedno sa sjedištem u Barceloni. Međutim, ove godine najavilo je da će nadopuniti ove timove otvaranjem dva nova čvorišta u Madridu i Kijevu, budući da svoj tim inženjera želi povećati s 300 na 500.

Óscar Pierre, izvršni direktor tvrtke Glovo, rekao je: - Nastavljamo brzo rasti i vidimo velik potencijal u istočnoj Europi. Ehrana je doista snažan lokalni igrač, a ova akvizicija nudi nam priliku da uđemo na novo tržište i dodatno ojačamo svoju poziciju.

Borut Markelj, izvršni direktor i osnivač Ehrane, rekao je da je uvijek privlačio pažnju svojim inovativnim poslovnim modelom, globalnom vizijom i strategijom usmjerenom na kvalitetne usluge na zahtjev.

- Sretni smo što naš dugogodišnji projekt Ehrana postaje dio međunarodne priče o uspjehu. Uvjereni smo da ovo spajanje neće donijeti samo bolje iskustvo za naše postojeće korisnike i poslovne partnere, već i dodanu vrijednost za slovenski sektor usluga na zahtjev općenito.

Tagovi: Glovo, Ehrana, dostava, Borut Markelj, Óscar Pierre
PROČITAJ I OVO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE