GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Forbes: Huawei AppGallery potencijalno odlična alternativa za Google Play Store

Forbes: Huawei AppGallery potencijalno odlična alternativa za Google Play Store
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 22:36
Autor: SEEbiz / Klix.ba
NEW YORK - Američki poslovni magazin Forbes smatra da je Huawei napravio, kako su naveli, potencijalno odličnu alternativu za Google Play Store. To se dogodilo nakon što je prekinuta suradnja između kineskog i američkog tehnološkog giganta.

Huawei je zamjenu za Google Play Store nazvao AppGallery. Već je dostupna na njihovim novim modelima kojima je onemogućen pristup Google Play Storeu. Huawei je uspio napraviti veliki korak naprijed sa svojim AppGalleryjem u trenutku kada je njegov sastavni dio postala i aplikacija za navigaciju, piše Forbes.

Riječ je o aplikaciji za navigaciju kompanije TomTom koja je dostupna za sve Huaweijeve mobitele. Prije toga, Huawei je također napravio iskorak kada je dio AppGalleryja postala aplikacija WeGo Maps.

Kako je naveo Forbes, aplikacija Here WeGo nudi mnoštvo benefita, kao što je offline korištenje, a to je moguće zbog toga što je dopušteno besplatno preuzimanje mape za svaku državu pojedinačno. Nedostatak je taj što tokom offline korištenja ne postoje informacije o prometu. Međutim, ovu aplikaciju ne koristi mnogo ljudi.

U odnosu na Here WeGo, aplikacija TomToma, kao kompanije sa znatnim iskustvom u proizvodnji GPS uređaja, je bolja. Aplikacija korisniku nudi mnoštvo mogućnosti. Jedna od njih je da korisnik može konfigurisati mape.

Aplikacija TomToma nije besplatna - za godinu korištenja potrebno je platiti skoro 13 dolara, za pola godine devet, a za mjesec dana dva dolara.

Forbes je podsjetio da ovo nije prva suradnja TomToma i Huaweija i izgledno je da će se nastaviti. Huawei namjerava da u suradnji s njima napravi novu aplikaciju za navigiranje. Američki poslovni magazin je procijenio da bi to moglo navesti mnoge da prestanu koristiti Google Maps.

Na Huaweijeve mobitele je moguće instalirati aplikaciju Google Maps zahvaljujući web browseru, ali nije moguće koristiti mnoge opcije aplikacije.

Tagovi: Forbes, Huawei, Google, TomTom, Huawei AppGallery, Google Play Store
PROČITAJ I OVO
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
Oštar pad prihoda Ericssona u prvom kvartalu
KATASTROFA
Oštar pad prihoda Ericssona u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Ericsson je izvijestio o oštrom padu prihoda u prvom tromjesečju, istaknuvši slabiju potražnju u Aziji i Sjevernoj Americi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE