GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Facebook povećao dobit i prihod unatoč otežanom oglašavanju

Facebook povećao dobit i prihod unatoč otežanom oglašavanju
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2021 / 13:09
Autor: SEEbiz / H
CAMBRIDGE - Facebook je izvijestio je o skoku dobiti i prihoda u trećem tromjesečju unatoč postroženim odredbama Applea o zaštiti privatnosti koji su otežali ciljano oglašavanje na najvećoj društvenoj mreži u svijetu.

Najveća društvena mreža u svijetu povećala je neto dobit u razdoblju od srpnja do rujna za 17 posto, na 9,2 milijarde dolara, pokazuje izvješće objavljeno u ponedjeljak.

Prihod je porastao 35 posto, na 29 milijardi dolara.

Ključni odjel oglašavanja povećao je prihod za 33 posto, na 28,3 milijarde dolara, unatoč ažuriranom Appleovom operativnom sustavu iOS 14, koji je brendovima otežao ciljano oglašavanje korisnika.

Broj mjesečno aktivnih korisnika porastao je do kraja rujna šest posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 2,91 milijardu.

Facebook je priopćio da će ažuriranje odredbi o privatnosti utjecati na njegovo digitalno poslovanje i u posljednjem tromjesečju ove godine, ali očekuje da će se s vremenom prilagoditi promjenama.

Izvijestili su i da će ove godine potrošiti oko 10 milijardi dolara na metaverzalni odjel Facebook Reality Labs, koji bi trebao kreirati hardver, softver i sadržaj u segmentu proširene i virtualne stvarnosti.

Najveća društvena mreža u svijetu u posljednje je vrijeme pod povećalom zakonodavaca i regulatora, uključujući i američku Saveznu komisiju za trgovanje, koja je protiv nje podnijela tužbu, tvrdeći da je prekršila propise o tržišnom natjecanju.

Pritisak je pojačalo svjedočenje bivše radnice Frances Haugen o neetičkom ponašanju i interni dokumenti koje je objavila, tvrdeći da je kompanija dobit pretpostavila sigurnosti korisnika.

Objavljeni dokumenti koje je prvi objavio Wall Street Journal uključuju Facebookovo interno istraživanje o utjecaju Instagrama na mentalno zdravlje tinejdžera.

Kompanija je interno željela utvrditi i potiču li njezine platforme podjele u društvu, a analizirala je i upravljanje platformom tokom nereda na Capitolu 6. siječnja ove godine.

Dokumenti prema izvješćima više medija pokazuju da Facebook nije moderirao sadržaj koji je promicao govor mržnje i trgovinu seksom izvan SAD-a, navodi BBC.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg ustvrdio je u ponedjeljak u telekonferenciji s ulagačima da je posrijedi "koordinirani napor da se selektivno koriste dokumenti koji su procurili u javnost za stvaranje neistinite slike o našoj tvrtki“, prenosi BBC.

Tagovi: Facebook, oglašavanje, digitalno oglašavanje
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE