GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Facebook najavljuje 1.000 novih radnih mjesta u Londonu

Facebook najavljuje 1.000 novih radnih mjesta u Londonu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2020 / 17:19
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Facebook je u utorak objavio da ove godine planira otvoriti tisuću novih radnih mjesta u Velikoj Britaniji, a 'pojačanja' bi, između ostalog, trebala biti angažirana na razvoju alata za uklanjanje štetnih internetskih sadržaja.

Nova radna mjesta bit će otvorena uoči planiranog otvaranja novog ureda u Londonu 2021. godine a njima će se ukupni broj Facebookovih zaposlenika na Otoku povećati na 4.000.

Facebookova poslovna direktorica Sheryl Sandberg službeno će najaviti zapošljavanje dodatnih radnika prije odlaska u Davos na Svjetski ekonomski forum (WEF).

Glavni grad Velike Britanije najveće je Facebookovo inženjersko središte izvan SAD-a.

Prema izvješćima koja se pozivaju na američku kompaniju, više od polovine novih radnih mjesta bit će fokusirano na tehnologiju, uključujući programski inženjering, dizajn proizvoda i znanost o podacima.

Novi će se radnici također baviti razvojem aplikacija WhatsApp i Workplace.

Dio novih radnika mogao bi biti angažiran u Facebookovom timu „Community Integrity" koji proizvodi alate za otkrivanje i uklanjanje štetnih sadržaja na platformama poput Messengera, Instagrama i Whatsappa.

Proširenje tog tima vremenski se poklopilo s nastojanjima Facebooka da vratiti povjerenje korisnika nakon skandala s Cambridge Analyticom.

Tvrtka se 2018. godine našla na udaru kritika nakon što je otkriveno da je britanska tvrtka za političko savjetovanje Cambridge Analytica dobila pristup podacima 87 milijuna korisnika bez njihove privole.

U srpnju te godine američka Federalna komisija za trgovinu (FTC) odrezala je Facebooku kaznu od pet milijardi dolara zbog nedostatne zaštite korisničkih podataka i zbog kršenja pravno obvezujućeg sporazuma s američkom vladom o zaštiti privatnosti.

 

Tagovi: Marcelo Brozović, Inter
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE