GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Facebook mijenja korporativno ime u Meta

Facebook mijenja korporativno ime u Meta
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2021 / 07:23
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Facebook je promijenio ime kompanije u Meta, kao dio rebrendiranja kojim će ta društvena platforma postati samo jedan od više proizvoda u okviru nove kompanije, najavio je u četvrtak šef Facebooka Mark Zuckerberg.

"Od danas naša kompanija je Meta", rekao je Zuckerberg, najavljujući zaokret kompanije.

Kompanija kaže da će novo ime bolje odražavati ono čime se bavi, u trenutku kada se širi izvan društvenih medija na područja poput virtualne realnosti (VR).

Promjena se ne odnosi na individualne platforme, kao što su Facebook, Instagram ili Whatsapp, već samo na matičnu kompaniju čiji su dio.

"Naša misija ostaje ista", rekao je Zuckerberg. "Naše aplikacije i naši brendovi, oni se ne mijenjaju". Instagram i WhatsApp sada se trebaju priključiti Facebooku kao brendovi Mete.

Tridesetsemogodišnji utemeljitelj Facebooka budućnost vidi u metaverzumu, internetskom svijetu u kojem ljudi mogu koristiti različite uređaje za kretanje i komunikaciju u virtualnom okruženju.

Koncept metaverzuma teži da stvarnost prebaci na internet, a za njegov puni razvoj trebat će oko 10 do 15 godina.

Zuckerberg priča o 'metaverzumu' još od srpnja, a neobičnu riječ, koja je prvi put nastala u distopijskom romanu od prije 30 godina, spominju i druge tehnološke kompanije, poput Microsofta.

Do preimenovanja Facebooka došlo je i nakon više skandala oko pitanja poput uloge kompanije u manipulaciji demokratskim procesima ili masivnog curenja podataka zbog čega je dio korisnika bili hakiran.

Bivša menadžerica Facebooka radnije u listopadu optužila je kompaniju da šteti djeci i sije podjele u društvu, i da je toga svjesna.

Tagovi: Facebook, Meta, Mark Zuckerberg
PROČITAJ I OVO
Netflix otpušta zbog gubitka pretplatnika
OTPUŠTANJA
Netflix otpušta zbog gubitka pretplatnika
LONDON - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike.
Spremnost tvrtki za kibernetičku sigurnost u porastu, no i dalje nedovoljno za punu zaštitu
CYBER SIGURNOST
Spremnost tvrtki za kibernetičku sigurnost u porastu, no i dalje nedovoljno za punu zaštitu
ZAGREB - Broj tvrtki koje su pripravne za obranu od kibernetičkih napada u kontinuiranom su porastu, no i dalje nedovoljno kako bi ostvarile punu zaštitu, zaključci su konferencije koju je jučer organizirala Verso Altima grupa.
Musk bi mogao tražiti nižu cijenu za preuzimanje Twittera
ISPIPAVANJE
Musk bi mogao tražiti nižu cijenu za preuzimanje Twittera
MIAMI - Elon Musk je u Miamiju sugerirao da bi mogao tražiti da plati manju cijenu za Twitter, te je izrazio daljnju sumnju o postojanju lažnih profila na ovoj društvenoj mreži.
Netflix predstavlja novu opciju
OPCIJE
Netflix predstavlja novu opciju
NEW YORK - Prijenos uživo je odavno ušao u naše živote pa ga nude gotovo sve platforme. Sada je red na Netflixu.
Trump: Nema šanse da će Musk preuzeti Twitter
OCJENE
Trump: Nema šanse da će Musk preuzeti Twitter

NEW YORK - Donald Trump, biviši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, napisao je na društvenoj mreži Truth Social da nema šanse da će najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk kupiti Twitter.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE