GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Facebook kupio nove poslovne prostore za 367 milijuna dolara

Facebook kupio nove poslovne prostore za 367 milijuna dolara
KUPOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2020 / 08:42
Autor: SEEbiz / Klix.ba
SAN FRANCISCO - Facebook je nastavio kupovinu prethodno neiskorištenog sjedišta kompanije maloprodajnog lanca REI, usprkos planovima kompanije da veći broj svojih zaposlenika preusmjeri na rad od kuće.

REI je prošlog mjeseca objavio da je odlučio prodati kompleks kampusa površine 400.000 kvadratnih metara u Bellevueu u Washingtonu u koji je planirao useljenje ovog ljeta.

U ponedjeljak je objavljeno da je postignut dogovor o prodaji imovine za 390 milijuna dolara. Facebook kupuje zgrade i veći dio zemljišta za 367,6 milijuna dolara, dok programer kompanije kupuje samo jedan neuređeni dio imovine od dva hektara za ostatak prodajne cijene.

Kao i mnoge tehnološke kompanije, Facebook je u ožujku većinu svojih zaposlenih preusmjerio na rad od kuće zbog pandemije koronavirusa. Prošlog mjeseca kompanija je rekla da produžava rad od kuče do srpnja sljedeće godine zbog očuvanja zdravlja zaposlenih.

Izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je ranije ove godine da bi polovina zaposlenih na Facebooku u narednih 5-10 godina mogla trajno raditi od kuće.

No, usprkos tom predviđanju, Facebook je tokom ove godine uposlio još osoblja i proširio uredske prostore.

"Kako bismo se pozabavili našom brzo rastućom radnom snagom, nastavljamo ulagati u lokacije fizičkih ureda", kaže se u izjavi s Facebooka.

"U drugom tromjesečju 2020. dodali smo rekordnih 4.200 novih radnika i sada imamo više od 52.000 zaposlenih. Iako Facebook predviđa da će 50% njegovih zaposlenih raditi na daljinu u sljedećih 5-10 godina, naši uredi i dalje su od vitalne važnosti našoj kulturi i pomoći će prilagoditi se očekivanom rastu i zadovoljiti potrebe naših zaposlenih koji trebaju ili više vole raditi iz kampusa", saopćeno je.

Facebook je saopćio da je u internom istraživanju u kompaniji u maju ove godine približno 65% zaposlenih izrazilo želju da se vrati u ured, piše CNN.

Tagovi: Facebook, poslovni prostori, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
Hrvatska na 43. mjestu među 63 države u svijetu po digitalnoj konkurentnosti
RANGIRANJA
Hrvatska na 43. mjestu među 63 države u svijetu po digitalnoj konkurentnosti
ZAGREB - Hrvatska je na svjetskoj ljestvici digitalne konkurentnosti za 2022. među 63 države zauzela 43. mjesto, što je rast za 12 mjesta, izvijestili su u srijedu iz Nacionalnog vijeća za konkurentnost (NVK) prenoseći podatke Svjetskog centra za konkurentnost (WCC) po kojima su prve tri zemlje na ljestvici Danska, SAD i Švedska.
Hrvatska ima najviši indeks digitalnih plaćanja u regiji
PLAĆANJA
Hrvatska ima najviši indeks digitalnih plaćanja u regiji
ZAGREB – Indeks digitalnih plaćanja za Hrvatsku za 2021. godinu iznosio je 61 na ljestvici do 100, što je najviši rezultat od svih država koje ulaze u opseg DPI-a (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Rumunjska i Srbija), pokazalo je izvješće koje je predstavio Mastercard.
NASA-ina letjelica pogodila asteroid u pokušaju da mu promijeni putanju
DART
NASA-ina letjelica pogodila asteroid u pokušaju da mu promijeni putanju
WASHINGTON - NASA-ina svemirska letjelica namjerno se zabila u asteroid u pokušaju da promijeni njegovu putanju, označavajući prvi obrambeni test te vrste.
Google i europski telekomi u sporu oko troškova novih mobilnih mreža
SUKOBI
Google i europski telekomi u sporu oko troškova novih mobilnih mreža
BRUXELLES – Google je u ponedjeljak otklonio pozive europskih telekomunikacijskih kompanija da preuzme dio troškova gradnje novih mobilnih mreža, naglasivši da su već uložili milijune u internetsku infrastrukturu.
HT na Biokovu postavio IoT uređaje za prikupljanje meteoroloških podataka
PODACI
HT na Biokovu postavio IoT uređaje za prikupljanje meteoroloških podataka
BRELA - Hrvatski Telekom je uz pomoć HGSS stanice Split i Parka prirode Biokovo te u suradnji s alpinistom Stipom Božićem, postavio na lokaciji planinarskog skloništa Pakline na Biokovu IoT mjerne uređaje za prikupljanje meteoroloških podatka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE