GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Facebook će zabraniti oglase protiv cijepljenja

Facebook će zabraniti oglase protiv cijepljenja
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2020 / 21:45
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Facebook će početi zabranjivati oglase koji ljude odvraćaju od cijepljenja, priopćila je u utorak ta društvena mreža te također najavila novu informativnu kampanju o cjepivu protiv gripe.

Tvrtka je, međutim, pojasnila da će oglasi za zakon ili protiv vladinih politika o cjepivima, uključujući i cjepivo protiv covida-19, i dalje biti dozvoljeno.

Prema pravilima te tvrtke, oglasi s netočnim informacijama o cjepivu su zabranjeni, no oglasi u kojima se izražava protivljenje cjepivima su bili dozvoljeni ukoliko ne sadrže lažne tvrdnje.

Ovo ljeto je dužnosnik Facebooka za javnu politiku Jason Hirsch kazao da tvrtka vjeruje da korisnici smiju izražavati svoje osobno mišljenje te da bi agresivnija cenzura mogla ljude koji su prema cjepivu "podozrivi" na kraju gurnuti u tabor onih koji se izrazito protive cijepljenju.

Facebook s novom politikom kuće počinje sljedeći tjedan. Ta je tvrtka pod golemim pritiskom političara i zdravstvenih vlasti da, u trenutku kada se razvija više cjepiva protiv covida-19, zabrani svaki sadržaj u kojem se izražava protivljenje cijepljenju.

U intervjuu za Guardian sredinom rujna izvršni direktor Mark Zuckerberg izričito je kazao da neće ukloniti objave protivnika cijepljenju unatoč tome što se vodeći svjetski stručnjaci za virologiju nadaju da će cjepivo za COVID-19 biti dostupno građanima do kraja ove ili početkom sljedeće godine.

"Ako netko u svojoj objavi tvrdi da je neko cjepivo štetno i da su zabrinuti zbog toga, iz moje perspektive jako je teško reći da se to ne smije izraziti. Naši sustavi ne funkcioniraju na taj način", zaključio je tada Zuckerberg.

Tagovi: Facebook, antivakseri, oglasi protiv cijepljenja
PROČITAJ I OVO
Gaming industrija u Srbiji lani ostvarila 175 milijuna eura prihoda
RAST
Gaming industrija u Srbiji lani ostvarila 175 milijuna eura prihoda
BEOGRAD - Srbijanska gaming industrija lani je zaradila više od 175 milijuna eura, što je 17 posto više nego 2022. godine, pokazuje istraživanje Udruženja industrije videoigara Srbije (SGA), čiji su rezultati predstavljeni u Privrednoj komori Srbije (PKS).
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE