GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo zašto je stradao jedan od vodećih menadžera Alibabe

Evo zašto je stradao jedan od vodećih menadžera Alibabe
OTKAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2020 / 22:21
Autor: Siniša Malus
PEKING - Interni dokumenti u posjedu CNBC-a pokazuju kako je ovih dana dobio otkaz, izumeđu ostaloga, i stoga što je pogodovao vlastitoj djevojci.

Alibaba je otpustio čelnika svog brzorastućeg live streaminga zbog navodnog nepotizma i prihvaćanja darova, navodi se u internom dopisu koji je dobio CNBC.

Zhao Yang vodio je Taobao Live, proizvod koji se emitira na web lokaciji za e-trgovinu Taobao u vlasništvu Alibabe. U pismu se navodi da je navodno pomogao trećoj kompaniji koja se bavi live streamingom da osigura ugovor s Taobao Liveom.

U dopisu se navodi i da je Zhao dogovorio da njegova djevojka radi u istoj agenciji za live streaming te da joj je taj posao plaćen.

Zhao je prisustvovao nedavnoj poslovnoj konferenciji na kojoj je prihvatio novac, navodi se u bilješci. Također je prihvatio hranu, smještaj i darove od drugih agencija za emitiranje uživo, kaže se u memorandumu.

Glasnogovornik Alibabe odbio je komentirati razlog odlaska Zhaoa kad ga je kontaktirao CNBC. Caixin Global prvi je izvijestio o postojanju memoranduma u utorak.

Livestreaming donosi mali, ali rastući dio prihoda od e-trgovine u Kini i smatra se novim atraktivnim trendom. Internetski influenceri ili ljudi visokog profila često pokreću live stream koji govori o proizvodu. Tada gledatelji mogu kupiti proizvod u videu.

Za Alibabu, Taobao Live je njegov glavni livestreaming proizvod, i raste po visokim stopama. U fiskalnoj godini koja je završila u ožujku, bruto obujam robe (GMV) generiran live streamingom porastao je za više od 100% u odnosu na prošlu godinu.

Tagovi: Alibaba, Taobao, Taobao Live, Zhao Yang
PROČITAJ I OVO
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE