GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo zašto će Salesforce rasti u doba koronavirusa

Evo zašto će Salesforce rasti u doba koronavirusa
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2020 / 18:52
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Jedna od kompanija koju koronavirus ne bi trebao brinuti svakako je Salesforce.com.

Dionice Salesforce.com u prošlom su tjednu porasle 11%. Salesforce.com jedna je od najbrže rastućih softverskih kompanija s velikom tržišnom kapitalizacijom (138,5 milijardi USD). Tvrtka ima snažan rast organskog prihoda, koji se tradicionalno ubrzava uspješnim akvizicijama. To je tvrtka od koje se može očekivati da će dobro rasti usprkos naglom usporavanju globalne ekonomije u ovoj godini, pišu analitičari ljubljanske Ilirike.

Tvrtka je u posljednjem kvartalu ostvarila izvanredan profit. Prihod je porastao na gotovo 4,9 milijardi USD u prošlom kvartalu, što je 34 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ovo je ogromno postignuće za tvrtku ove veličine. Kroz 2019. godinu ostvarili su 17,1 milijardu dolara prihoda, što je 29 posto više u odnosu na 2018. Dugoročni cilj tvrtke je 2024. doseći između 34 i 35 milijardi dolara prihoda, što znači da kompanija procjenjuje da će u četiri godine uspjeti udvostručiti razinu prihoda, što bi bio najbrži rast prihoda softverske tvrtke ove veličine.

Uz očekivani snažni rast prihoda do 2024. godine, tvrtka također planira snažan rast novčanog toka i postupno povećanje operativne marže. Tvrtka ima prilično prostora za smanjenje troškova i povećanje marži, što će u budućnosti dovesti do veće profitabilnosti tvrtke.

Salesforce.com trenutno mnogo ulaže u ulaganje u širenje tržišta, nove proizvode i akvizicije poduzeća, od kojih je većina uspješno integrirana u svoje poslovanje. Nedavne korporativne akvizicije trenutno sprječavaju veće povećanje profitabilnosti, ali zauzvrat povećavaju operativnu učinkovitost, što bi moglo dovesti do organskog povećanja profitabilnosti do 2022. Uz to, poslovni model pretplate koji vodi Salesforce.com pruža veću otpornost na krizna razdoblja.

Salesforce.com ima višegodišnje ugovore s poslovnim modelom klijenta. To tvrtki daje dobar pogled u budućnost i prostor za manevar u pogledu poslovanja i brige o kupcima. Salesforce.com je također low-end tvrtka s A ocjenom (Standard & Poor's). Na 55,1 milijardu dolara ukupne bilance tvrtka ima samo 6,3 milijarde dolara duga. No ima i čak osam milijardi gotovine, tako da je ova kompanija i ove godine prava oklada, čak i uslučaju dodatnog pogoršanja koronakrize.

Tagovi: Salesforce.com, Salesforce, koronakriza, softverska industrija, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Facebook: Nema dokaza o uplitanju stranih aktera u američke prosvjede
TVRDNJE
Facebook: Nema dokaza o uplitanju stranih aktera u američke prosvjede
NEW YORK - Facebook je objavio u petak da nisu pronašli dokaze o koordiniranom vanjskom utjecaju na američke prosvjede putem te društvene mreže, nakon što je američki državni odvjetnik rekao da strani akteri provode dezinformacijsku kampanju.
Facebook počinje posebno označavati sadržaje ruskih i kineskih državnih medija
POTEZI
Facebook počinje posebno označavati sadržaje ruskih i kineskih državnih medija

SAN FRANCISCO - Tvrtka Facebook najavila je u četvrtak kako će ubuduće početi posebno označavati ruske, kineske i druge medije koji su pod vladinom kontrolom te će kasnije tijekom ljeta blokirati sve njihove reklamne sadržaje koji ciljaju korisnike u SAD.

Hitachi, Toshiba i Miraca u zajedničkom projektu testova na antigen korone
PROJEKTI
Hitachi, Toshiba i Miraca u zajedničkom projektu testova na antigen korone

TOKYO - Japanski industrijski konglomerati Hitachi i Toshiba pridružit će se kompaniji Miraca Holdings kako bi povećali proizvodnju testova na koronavirus temeljen na antigenu, pomažući u naporima otočne zemlje da se testira što više stanovnika.

Twitter onemogućio Trumpovu video posvetu Floydu zbog autorskih prava
POTEZI
Twitter onemogućio Trumpovu video posvetu Floydu zbog autorskih prava
NEW YORK - Twitter Inc onemogućio je video posvetu Georgeu Floydu koju je na svome računu u svrhu kampanje objavio američki predsjednik Donald Trump, navodeći da su problematična autorska prava.
Elon Musk: Vrijeme je za razbijanje Amazona
OŠTRO
Elon Musk: Vrijeme je za razbijanje Amazona
NEW YORK - U još jednom od ekscentričnih ispada, Elon Musk je poručio kako je došlo vrijeme za razbijanje Amazona.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE