GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo što sve donosi nova sezona A1 Adria Lige

Evo što sve donosi nova sezona A1 Adria Lige
ESPORT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2022 / 10:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Uskoro počinju kvalifikacije za devetu sezonu prestižnog regionalnog esport natjecanja – A1 Adria League. Uz već standardne igre CS:GO, FIFA 21 i Brawl Stars, najbolji gejmeri regije imat će priliku okušati se u još čak četiri popularna naslova među kojima su League of Legends i Clash Royale, ali i dva koja će se otkriti naknadno.

Proteklu godinu obilježile su još dvije uspješne sezone A1 Adria League u kojima su se rušili rekordi. Regionalni ljubitelji esporta pogledali su gotovo 29 tisuća sati uzbudljivog sadržaja uz 463 tisuća pregleda samo na YouTube kanalu. Usprkos pandemiji koronavirusa, održana su i dva finala u sklopu Reboot Online Games Weeka, a najbolji domaći Brawl Stars igrači, Lavvek, DzonDzon i Andrey, branili su boje naše regije na paneuropskom natjecanju Clash of Leagues.

Za 2022. godinu prilagođen je format i izgled lige. Primamljivi nagradni fond od 200.000 kuna imat će priliku osvojiti najveći broj igrača dosad. Umjesto četiri igre, u devetoj sezoni A1 Adria League bit će ih čak osam. CS:GO, FIFA 22 i Brawl Stars će ostati u dosad iskušanom formatu, uz manje promjene, dok će se nove četiri igre održavati vikendom po principu otvorenih kvalifikacija i finalnog turnira. Ponovo ćemo tako okruniti i najbolje League of Legends igrače u regiji, a vraća se i Clash Royale, uz dvije igre iznenađenja. O kojim se to igrama radi otkrit će se nešto kasnije.

Ekipa PORTUGAL prošle je sezone podigla trofej u Counter-Strike: Global Offensiveu ispred timova iNation i 4glory, koji u posljednje vrijeme nižu odlične rezultate. Garancija je to da će i ove sezone konkurencija biti žestoka, a natjecanje napeto do posljednjeg trenutka.
Brawl Stars dijelom natjecanja dominirali su Lavvek i ekipa Flow, koji su se tako okitili naslovom prvaka osme sezone A1AL. Iza njih su ostali timovi Winx Club, Omert4 te Lightning Strike.

FIFA 21 nije bila ništa manje zanimljiva. Amke je treći put zaredom podigao trofej i potvrdio da je najbolji igrač u regiji, dok su se esad1memic i brstimir ponovo morali zadovoljiti drugim, odnosno trećim mjestom.

Tim Metamoon je za trofej u League of Legendsu morao nadigrati žestoku konkurenciju: Clouded Leopards, Harmony i 49% winrate. Nakon što su u polufinalu izgubili od tima Harmony, uspjeli su se vratiti u finalu pobjedom nad 49% winrate te se osvetiti ekipi Harmony u najvažnijem meču na turniru.

Deveta sezona A1AL počet će kvalifikacijama za Brawl Stars 31. ožujka i FIFA 22 kvalifikacijama 1. travnja. Kvalifikacije za CS:GO počinju nešto kasnije, 10. travnja, dok će se za preostale igre kvalifikacije održavati tijekom travnja i svibnja, a počet će 16. travnja.
Vraćaju se i A1 Gaming Weekendi i to u rekordnom broju. Njih čak šest održat će se između devete i desete sezone, kako bi esport i gaming zabava bili dostupni tijekom cijele godine. Regionalni gejmeri imat će priliku natjecati se i uživati u još više igara u nešto opuštenijem formatu.
Isto tako, u lipnju će se u Osijeku održati još jedno izdanje gaming festivala Reboot Online Games Week powered by A1, u sklopu kojeg ćemo saznati i pobjednike 9. sezone A1 Adria League. Velika finala poklopit će se istovremeno s Pannonian Challengeom, svjetskom postajom natjecanja u ekstremnim disciplinama kao što su BMX, skate, inline i scooter. Osijek će tih dana biti središte ekstremnog i esporta, dobre glazbe i svega drugoga što čini vrhunsku zabavu.

Tagovi: A1 Adria League, League of Legends, FIFA 21, Clash Royale
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE