GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo kako izgleda osvježeni Microsoft Teams

Evo kako izgleda osvježeni Microsoft Teams
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2021 / 07:10
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Nove funkcije poput Fluida i Front Rowa, proširenja PowerPoint Livea, Headspace i Viva Insights aplikacije, podosta će izmjeniti MS Teamse koje smo do sada koristili. Sve spomenute značajke će biti dostupne i u računalnoj i mobilnoj verziji (prvo za iOS sustav, a uskoro i za Android)

Pomoću Fluid mogućnosti kreiraju se zajednički sadržaji koji postaju dostupni svim sudionicima za izmjene i dijeljenje putem Teams i Office aplikacija.

Količina sastanaka se znatno povećala tijekom protekle godine, kao i nestrukturirani modeli komunikacije. Nedavno Microsoftovo istraživanje Work Trend Index pokazuje da prosječni korisnik Teamsa tjedno pošalje 45 posto više poruka u odnosu na godinu ranije. Neplanirani i nestrukturirani sastanci su također u porastu, piše Bug.hr. Kako bi dao doprinos kontroli digitalnog preopterećenja, Microsoft je najavio inovacije u programima Teams i Vivi osmišljene s ciljem jačanja hibridnog modela rada.

Fluid
Nove funkcije za čavrljanje, Fluid, stvorene su za grupne razgovore koji se mogu uređivati u stvarnom vremenu i dijeliti unutar Teams i Office aplikacija. Te nove značajke olakšavaju sinkronu i asinkronu komunikaciju, tako da korisnici mogu kontinuirano i nesmetano raditi između sastanaka. Na primjer, moguće je prikvačiti poruku, pružajući sudionicima razgovora brz pristup važnom sadržaju u bilo kojem trenutku ili odgovoriti na određenu poruku zadržavajući trenutni tijek razgovora.


Uz pomoć New Fluid značajki, sve teme, bilješke i zadaci spomenuti na Teams sastancima bit će automatski zabilježeni na novoj OneNote kartici. Dok je sastanak u tijeku, sudionici mogu razmjenjivati ideje uživo koristeći Fluid značajke za stvaranje i uređivanje zapisa pomoću Whiteboard ploče. Fluid komponente također se mogu koristiti u programu Outlook - u e-pošti ili kalendaru - za upravljanje vremenom, temama, bilješkama i zadacima kroz aplikacije.

Front Row
Tijekom godine Microsoft također planira uvesti određene promjene u dizajnu Teams Rooms opcije. Front row tlocrt, novi vizualni prikaz okruženja za sastanke, čini interakcije prirodnijima i sudionicima u sobi pruža bolju virtualnu povezanost. Video galerija će biti premještena na dno zaslona pa će sudionici međusobno imati dojam realnije komunikacije „licem u lice“.

Kako bi svi bili angažirani tijekom sastanka, na zaslonu će biti prikazane važne informacije o sastanku poput dnevnog reda, zadataka i bilješki. Prostor za čavrljanje tijekom sastanka će također biti jasno vidljiv svima u sobi, tako da mogu vidjeti komentare i odgovoriti na njih.

Teams Rooms
Teams Rooms opcija će nuditi i novi vizualni prikaz video galerije kada se neki drugi sadržaj ne dijeli na zaslonu. Uključeni sudionici će tako sudjelovati na sastanku u većem i vjernijem virtualnom prikazu. Neke značajke Teams Rooms radne površine će biti dostupne već ovog ljeta, kako bi se skrenula pažnja na one sudionike koji viralno sudjeluju na sastanku (reakcije uživo, reflektor), mogućnost pričvršćivanja (pin) višestrukih video streamova (dolazi ove jeseni).

Za optimizaciju novih video zapisa za hibridne sastanke koristit će se napredna tehnologija fotoaparata bazirana na umjetnoj inteligenciji. Što se tiče promjena kod zvukovnih opcija, inteligentni Teams zvučnici će koristiti Microsoftovu tehnologiju prepoznavanja glasa kako bi se identificirali sudionici koji govore u sobi i zapisala ispravna imena govornika u transkript sastanka. S transkripcijom atribuiranog govornika, sudionici se mogu usredotočiti na doprinos razgovoru umjesto da bilježe sažetke sastanka, a oni koji su propustili sastanak imaju uvid u zapis razgovora nakon sastanka.

Kako bi se sudionike na daljinu ohrabrilo i motiviralo da pokrenu radionice, stvoreno je potpuno novo, hibridno radno iskustvo usmjereno na iskustvo radne ploče (gdje svi sudionici mogu vizualno surađivati na istom digitalnom platnu). Dostupne ovoga ljeta, nove značajke omogućit će svim korisnicima da prenose postojeći sadržaj na ploču koautoru; a novi predlošci pomoći će poslovnim grupama da efikasnije razmišljaju te poboljšaju svoju sposobnost praćenja zajedno sa suradnicima i još mnogo toga.

PowerPoint Live
PowerPoint Live program donosi korisne nove značajke koje će stvoriti zajednički prostor za suradnju i doprinos svih sudionika sastanka. Opcija prijevoda slajdova omogućit će polaznicima da prate prezentaciju na odabranom jeziku. A s novom inking opcijom, korisnici će moći dodavati napomene u PowerPoint (tijekom prezentacije) ili koristiti laserski pokazivač kako bi skrenuli pozornost na ključne točke.

Sve spomenute značajke će biti dostupne putem Teams aplikacije u računalnoj i mobilnoj verziji (odmah dostupno za iOS sustav, a uskoro i za Android).

Headspace za meditaciju i Viva Insights za odmaranje
Vrijeme koje Teams korisnici provedu na tjednim sastancima se više nego udvostručilo od početka pandemije. Učestali sastanci povećavaju razinu stresa te oslabljuju proaktivnost i koncentraciju. Samo nekoliko minuta dnevno uz Headspace meditaciju je dovoljno da se ta razina stresa značajno smanji i poboljša fokus. Ovih dana, Microsoft će predstaviti set vođenih meditacijskih i mentalnih Headspace vježbi u obliku Viva Insights aplikacije koja će biti dostupna u sklopu Teamsa kako bi se korisnicima pomoglo da spremno započnu dan, opuste se prije velike prezentacije ili prestanu raditi u večernjim satima. Novi način opuštanja uz pomoć aplikacije Viva Insights for Teams (koji će biti pokrenut krajem godine) sadržavat će Focus glazbu iz Headspacea i implementirati odbrojavanje vremena kako bi se u redovitim intervalima napredovalo u važnim zadacima s planiranim stankama.

Viva Insights aplikacija pružit će korisnicima opciju da namjeste vrijeme odmora tijekom kojeg će biti utišane mobilne obavijesti iz Outlooka i Teamsa izvan radnog vremena, kao i opciju personaliziranog uvida u to koliko kvalitetno korisnik koristi svoje slobodno vrijeme. Opcija za odmor također će biti dostupna i korisnicima Teams i Outlook programa u mobilnoj verziji te popraćena kontrolama IT administratora u programu Microsoft Endpoint Manager za podršku stvaranju pravila za cijelu organizaciju za isključivanje obavijesti izvan radnog vremena.

Tagovi: Microsoft Teams, Microsoft, PowerPoint Livea, Headspace, Viva Insights
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE