GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europljani sve skloniji kupnji na internetu

Europljani sve skloniji kupnji na internetu
SHOPPING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 09:33
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Kupovina putem interneta doživljava procvat u Europskoj uniji zbog promjena navika i sklonosti kupaca, a pandemija koronavirusa vjerojatno će ubrzati taj trend, objavio je europski statistički ured.

Internet je u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s ožujkom 2020. godine koristilo 89 posto građana EU-a u dobi od 16 do 74 godine, a njih 72 posto kupilo je ili naručilo robu ili usluge za privatnu upotrebu, pokazuje istraživanje Eurostata za 2020., objavljeno krajem prošlog tjedna

U 2019. godini internet je za kupnju koristilo 68 posto korisnika, a u 2015. njih 62 posto, navodi europski statistički ured.

U najvećem su broju kupnju na internetu u promatranom razdoblju prigrlili korisnici mreže u Nizozemskoj i Danci - njih čak 91 odnosno 90 posto. Blizu je i Njemačka, gdje se za kupnju na mreži odlučilo 87 posto korisnika.

U Hrvatskoj je u 12 mjeseci zaključno s ožujkom 2020. internet za kupnju upotrijebilo 69 posto korisnika. U 2015. godini na mreži je kupovalo njih 44 posto.

Nešto manje od polovine korisnika koristilo je internet za kupnju u Bugarskoj (42 posto), Rumunjskoj (45 posto) i Italiji (49 posto).

Podaci za Francusku i Italiju Eurostatu nisu bili dostupni.

Hrvatska zajedno sa Rumunjskom, Češkom i Mađarskom čini skupinu zemalja EU-a u kojima se online kupnja najsnažnije proširila među korisnicima Interneta u prošlih pet godina, navodi Eurostat.

Najviše se kupuje odjeća

U prvom prošlogodišnjem tromjesečju najviše se u EU na internetu kupovala odjeća, obuća i dodaci, koje je kupilo 64 posto korisnika mreže, utvrdio je europski statistički ured.

Slijede filmovi, serije, koje je putem streaminga i preuzimanja datoteka kupilo 32 posto internetskih kupaca.

Dostavu hrane i pića iz restorana, lanaca brze hrane i ugostiteljskih objekata naručilo je njih 29 posto, a 28 posto kupilo je opremu za kućanstvo i za vrt.

Gotovo isti je udio njih kupovao kozmetičke proizvode, šminku i wellness proizvode, te tiskane knjige, časopise ili novine, računala, tablete, mobitel ili opremu. Podjednak je udio korisnika interneta trošio na glazbu putem streaming usluga ili preuzimanja.

Tagovi: internetska trgovina, online trgovina, Which, Marketplace, Amazon
PROČITAJ I OVO
Digitalna zelena potvrda: Države članice postigle dogovor o tehničkim specifikacijama
DOGOVOR
Digitalna zelena potvrda: Države članice postigle dogovor o tehničkim specifikacijama
BRUXELLES - Mjesec dana nakon prijedloga Komisije o digitalnoj zelenoj potvrdi, predstavnici država članica koje sudjeluju u mreži e-zdravstva postigli su dogovor o smjernicama u kojima se opisuju glavne tehničke specifikacije za provedbu sustava. To je ključan korak za uspostavu infrastrukture na razini EU-a.
Vertiv u Hrvatskoj otvorio novi pogon kao odgovor na povećanu potražnju za integriranim modularnim rješenjima
INVESTICIJE
Vertiv u Hrvatskoj otvorio novi pogon kao odgovor na povećanu potražnju za integriranim modularnim rješenjima

RUGVICA - Investicija od 10 milijuna eura pruža nove prilike za zapošljavanje i dvostruko povećava kapacitete podatkovnih centara u EMEA regiji.

Iskonovci i Biljkoborci ujedinili snage na Dan planeta Zemlje
AKCIJE
Iskonovci i Biljkoborci ujedinili snage na Dan planeta Zemlje
ZAGREB - Iskonovci koji danas prijeđu na e-račun od simpatičnih Biljkoboraca na poklon dobivaju Biljku-To-Grow po vlastitom izboru: bosiljak, cherry rajčicu, peršin, papriku baburu, ružmarin ili korijandar.
Alibaba ulaže 350 milijuna dolara u tursku jedinicu Trendyol
INVESTICIJE
Alibaba ulaže 350 milijuna dolara u tursku jedinicu Trendyol
ANKARA - Kineski gigant za e-trgovinu Alibaba uložio je 350 milijuna dolara (291,5 milijuna eura) u tursku podružnicu Trendyol, povećavajući tako svoj udio u kompaniji na 86,5%, izvijestili su u srijedu turski mediji.
Instagram lansira alate koji će spriječiti uvrede u porukama
ALATI
Instagram lansira alate koji će spriječiti uvrede u porukama
NEW YORK - Facebook i njegove druge društvene aplikacije često se optužuju za nedovoljnu efikasnost u otkrivanju i uklanjanju uvredljivih sadržaja, bez obzira što na tim sustavima rade napredni algoritmi i obilje ljudi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE