GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson zaključio stoti 5G komercijalni sporazum

Ericsson zaključio stoti 5G komercijalni sporazum
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2020 / 14:04
Autor: SEEbiz
STOCKHOLM - Ericsson je obilježio značajnu 5G prekretnicu osiguravši kompaniji 100.-ti komercijalni 5G sporazum ili ugovor s pojedinim pružateljem komunikacijskih usluga. Ova brojka uključuje 58 javno objavljenih ugovora i 56 5G mreža u radu na pet kontinenata.

Ova je prekretnica ostvarena objavom 5G ugovora s Telekomom Slovenije 12. kolovoza. Ericsson je surađivao s glavnim pružateljima usluga kao strateškim partnerima od samih početaka razvoja 5G istraživanja i razvoja. Korporacija je prvo javno 5G partnerstvo obznanila 2014. godine.

Nakon početnih tehnoloških angažmana i partnerstava sa zaključenim memorandumima razumijevanja uslijedila su 5G New Radio (NR) testiranja tehnologije. Nakon toga, korporacija je objavila komercijalne ugovore i one o izgradnjama mreža. Informacije o prvoj komercijalnoj mreži u radu objavljene su 2018.

Ericssonovi ugovori obuhvaćaju implementaciju radijskih pristupnih mreža (RAN) i jezgrenih mreža, koje omogućuju proizvodi i rješenja iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava i portfelja jezgrene mreže.

Ericssonove implementacije 5G tehnologije uključuju nesamostalni 5G, samostalni 5G i Ericssonovu tehnologiju za dijeljenje spektra - Ericsson Spectrum Sharing. One također uključuju cloud native sposobnosti s Ericssonovom dvojnom 5G jezgrenom mrežom.

Ericsson je implementirao 5G u visokim, srednjim i niskim frekvencijskim pojasevima u različitim urbanim, prigradskim i ruralnim područjima kao podršku slučajevima pojačanog mobilnog širokopojasnog pristupa i fiksnog bežičnog pristupa. Na nekim razvijenim 5G tržištima, pružatelji komunikacijskih usluga nude usluge proširene i virtualne stvarnosti u obrazovanju, zabavi i igranju računalnih igara koje omogućuje 5G.

Börje Ekholm, Predsjednik i CEO Ericssona izjavio je: “Potrebe naših kupaca bile su najvažnije za razvoj i evoluciju Ericssonove 5G tehnologije u svim dijelovima našeg portfelja od samog početka. Ponosni smo da je ta predanost rezultirala time da je 100 pojedinih pružatelja komunikacijskih usluga iz cijelog svijeta odabralo našu tehnologiju za pokretanje svojih 5G ambicija o uspjehu. Naši kupci će i dalje ostati na glavnom mjestu kako bismo im pomogli da svojim pretplatnicima, industriji, društvu i državama osiguraju sve dobrobiti 5G kao kritične nacionalne infrastrukture.”

Ericsson je također radio s pružateljima usluga, sveučilištima, tehnološkim institutima i industrijskim partnerima kako bi razvio i unaprijedio 5G poslovne i korisničke slučajeve. Ti korisnički slučajevi uključuju automatizaciju proizvodnih pogona, pametne urede, kirurgiju na daljinu i druge poslovne i primjene u Industriji 4.0.
Neka partnerstva su rezultirala u implementaciji 5G dediciranih mreža, uključujući one u Ericssonovim proizvodnim pogonima u cijelom svijetu.

Tagovi: Ericsson, 5G tehnologija, 5G mreža, Börje Ekholm
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE