GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson najavio otvaranje DSSD centra u Srbiji

Ericsson najavio otvaranje DSSD centra u Srbiji
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2021 / 20:50
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Kompanija Ericsson danas je najavila otvaranje novog Centra za realizaciju digitalnih usluga (Digital Services Service Delivery – DSSD) u Beogradu, što će doprineti razvoju 5G tehnologije u Srbiji.

Ovaj savremeni centar će se fokusirati na mrežnu virtuelizaciju i 5G mreže razvijene na tehnologiji oblaka, čime će osnažiti globalni 5G ekosistem, oslanjajući se na postojeću saradnju kompanije Ericsson sa srpskim mobilnim operaterima.

Ova najava obeležava 25 godina poslovanja kompanije Ericsson u Srbiji, a objavljena je tokom diskusije na temu „5G za razvoj i inovacije u Srbiji“, koju je organizovao NJ. E. Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, povodom posete švedske parlamentarne delegacije na čelu sa NJ. E. Andreasom Norlenom, predsednikom švedskog Parlamenta. Sastanku su prisustvovali, između ostalih, ključni predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva unutrašnjih poslova, srpskih mobilnih operatera i Antonio Passarella, direktor kompanije Ericsson za Srbiju.

DSSD centar kompanije Ericsson u Srbiji već je angažovao više od dvadeset lokalnih profesionalaca i nastavlja potragu za kadrovima među studentima različitih disciplina. Otvaranje centra u Srbiji oslanja se na strateška partnerstva koja je Ericsson uspostavio tokom više od decenije sa vodećim fakultetima širom zemlje.

Sa prelaskom na 5G, od mobilnih mreža se očekuje da podrže mnogo širi spektar usluga i veću količinu podataka nego do sada, uz veći stepen inteligencije, virtuelizacije i automatizacije. DSSD centar kompanije Ericsson funkcionisaće u središtu ove mrežne evolucije ka 5G tehnologiji, koja će omogućiti inteligentna rešenja za ljude, kompanije i društvo na lokalnom i globalnom nivou i obezbetiti telekomunikacionim operaterima nove izvore prihoda, kao i nove oblike saradnje sa preduzećima i izvanredna iskustva za krajnje korisnike.

Novozaposleni u DSSD centrali će raditi na najnaprednijim, najsavremenijim tehnologijama za 5G mreže – npr. virtuelizacija mrežnih funkcija, aplikacije i infrastruktura razvijena na tehnologiji oblaka, automatizacija mreže i veštačka inteligencija – za klijente kompanije Ericsson ne samo u Srbiji, već i širom Evrope i Latinske Amerike.

Antonio Passarella, direktor kompanije Ericsson za Srbiju, kaže: „5G tehnologija je jedinstvena platforma za otvorene inovacije od koje se očekuje da podstakne srpsku ekonomiju i globalnu konkurentnost. Ona može da doprinese privlačenju više dugoročnih ulaganja u zemlju i da za sve razvijeniju digitalnu ekonomiju naše zemlje bude dodatna pokretačka snaga u budućnosti. DSSD centar stiže u pravom trenutku zbog toga što će odigrati ključnu ulogu u ubrzanom usvajanju 5G tehnologije u Srbiji i šire. Ovo je još jedan dokaz naše dugoročne posvećenosti i kontinuiranog ulaganja u podršku mladim kadrovima i širenju digitalnih veština.“

Tagovi: Ericsson, DSSD centar, Antonio Passarella, Centar za realizaciju digitalnih usluga
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE