GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson i Magyar Telekom uvode 5G u Mađarsku

Ericsson i Magyar Telekom uvode 5G u Mađarsku
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2020 / 12:46
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Magyar Telekom i Ericsson, u Mađarskoj uvode 5G usluge, inicijalno u dijelovima Budimpešte, uključujući sjedište Magyar Telekoma u Könyves Kálmán körútu.

Operator Magyar Telekom uvođenje 5G usluga temelji na proizvodima i rješenjima Ericssonovog radijskog sustava spremnim za 5G.

Pokretanje 5G mreže dogodilo se samo dva tjedna nakon što je Magyar Telekom za tu namjenu osigurao 3,5 GHz spektar na mađarskoj aukciji spektra 26. ožujka. Mreža će pretplatnicima biti dostupna putem uređaja spremnih za 5G, što će im omogućiti da koriste usluge povezanosti nove generacije.

Tibor Rékasi, predsjednik uprave, Magyar Telekom, kaže:

„Magyar Telekom se dugo priprema za pokretanje 5G nakon šest mjeseci istraživanja poslovnih mogućnosti i 5G tehnologije te testiranja mreže. To nam omogućuje brzo pokretanje komercijalnih usluga nakon dobivanja frekvencije. 5G našim klijentima pruža veću brzinu prijenosa podataka i nisku latenciju, kao i povezivanje mnogih novih uređaja. 5G će postati platforma za nove aplikacije i mogućnosti kako za industrije, tako i za pojedince. "

Arun Bansal, predsjednik i voditelj regije Europa i Latinska Amerika, Ericsson, kaže:

„Iznimno mi je drago što dalje gradimo snažno i plodno partnerstvo s Magyar Telekomom, koji je posvećen inovacijama i digitalizaciji kao i mi. Kao lideri u 5G, u Ericssonu smo uočili ogroman utjecaj koji on ima na inovacije, a s nestrpljenjem očekujem vidjeti kakve će nove prilike donijeti Mađarskoj.

Mobilne mreže su u kriznim vremenima važnije nego ikad prije. Svi se oslanjamo na njih da ostanemo povezani i sigurni, od pristupa hitnim i zdravstvenim službama do komunikacije s obitelji. 5G otvara posve nove mogućnosti, od udaljene medicinske skrbi, trenutačnih usluga hitne službe, do dronova koji isporučuju robu, a sve to može pomoći društvu tijekom pandemije."

Tagovi: Ericsson, Magyar Telekom, 5G tehnologija, 5G mreža
PROČITAJ I OVO
NASA odabrala SpaceX za ponovno slijetanje čovjeka na Mjesec
ODLUKE
NASA odabrala SpaceX za ponovno slijetanje čovjeka na Mjesec
SAN FRANCISCO - Američka svemirska agencija NASA povjerila je razvoj modula za ponovno slijetanje čovjeka na Mjesec američkoj privatnoj tvrtki SpaceX.
Jack Ma mora otići i predati kontrolu nad Ant Groupom
NEOPROSTIVA GREŠKA
Jack Ma mora otići i predati kontrolu nad Ant Groupom
PEKING - Jack Ma tijekom razgovora s regulatorima dobio jasnu poruku da mu neće biti dopušteno prodati svoj udio bilo kojem entitetu ili pojedincu koji mu je blizak, već će umjesto toga morati potpuno izaći iz vlasništva.
CVC Capital Partners odgodio ponudu o preuzimanju Toshibe
ODGODA
CVC Capital Partners odgodio ponudu o preuzimanju Toshibe
NEW YORK - CVC Capital Partners odgodit će podnošenje službenog prijedloga za kupnju Toshibe Corp, nakon što je japanska industrijska grupa imenovala novog izvršnog direktora, izvijestio je Nikkei u petak.
Slovenija na dražbi za 5G frekvencije prikupila više novca od očekivanja
5G
Slovenija na dražbi za 5G frekvencije prikupila više novca od očekivanja
LJUBLJANA - Danas je Agencija za komunikacijske mreže i usluge (Akos) uspješno zaključila važnu aukciju frekvencijskih opsega za javne mobilne usluge, uključujući 5G mreže.
Ministarstvo: Cuspis, IN2 i Ericsson Nikola Tesla uključeni u praćenje cijepljenja
REAKCIJE
Ministarstvo: Cuspis, IN2 i Ericsson Nikola Tesla uključeni u praćenje cijepljenja
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u petak da su tvrtke Cuspis, in2 i Ericsson Nikola Tesla uključene u programsko rješenje za praćenje postupka cijepljenja, a platformu CijepiSe naziva terminom koji se u medijima koristio za to cjelovito programsko rješenje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE