GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Elements od AI: Više od 10.000 upisanih polaznika u deset dana

Elements od AI: Više od 10.000 upisanih polaznika u deset dana
UMJETNA INTELIGENCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 11:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB – U samo 10 dana od predstavljanja besplatnu online edukaciju “Elements of AI” upisalo je više od 10 tisuća polaznika iz cijele Hrvatske. Svi oni odlučili su naučiti više o osnovama umjetne inteligencije i njenoj primjeni, a više od 150 najbržih već je i završilo edukaciju i dobilo AI certfikat.

Svjetski mediji i stručnjaci svrstali su “Elements of AI” ispred sličnih edukacija prestižnih svjetskih sveučilišta kao što su Harvard, Stanford i MIT. Za završavanje tečaja nije potrebno nikakvo predznanje o umjetnoj inteligenciji, potpuno je besplatan, a Hrvati su prvi u regiji kojima je Elements of AI na raspolaganju. Nositelj projekta je udruga CroAI, a svoju su podršku dale brojne domaće kompanije, kao i Mate Rimac, Damir Sabol, Hajdi Ćenan, Mislav Malenica i brojni tech i gospodarski lideri.

Uz HT i Zabu, Infobip pozvao zaposlenike i građane na uključenje i završetak tečaja

Nedugo nakon predstavljanja, projekt su prepoznale i brojne hrvatske kompanije, koje motiviraju svoje zaposlenike da završe edukaciju. Kompanije predvode Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka, a projektu se pridružio i Infobip, jedan od članova CroAI udruge. Vodnjanska IT tvrtka ponudila je edukaciju zaposlenicima koji nisu direktno uključeni u AI projekte, a pozvala je i sve građane na uključenje i završetak tečaja.

„Infobip aktivno sudjeluje na polju razvoja umjetne inteligencije, a neki od naših softverskih proizvoda zasnivaju se upravo na tome. AI je tehnološki smjer koji kao kompanija snažno podržavamo te koji može biti okosnica budućeg razvoja zemlje. Pozdravljamo ovaj projekt, jer važno je da se svi čim prije upoznamo s tehnologijom koja će znatno unaprijediti i olakšati naše živote, sada i u budućnosti“, poručio je Izabel Jelenić, tehnički direktor Infobipa.

Interesa za tečaj u Hrvatskom telekomu ne manjka, iz HT grupe je zabilježeno gotovo 500 prijavljenih, što je preko 10 posto ukupnog broja zaposlenika, čime je značajno nadmašen prvotni cilj od 3 posto zaposlenika uključenih u AI edukaciju. Među polaznicima koji su prvi završili tečaj i dobili potvrdu o uspješno savladanim osnovama umjetne intelegencije je i Petar Belavić, SCRUM master iz Hrvatskog telekoma, koji ističe: „Edukacija je odlična – od jasnih tekstova, preko zanimljivih i poučnih pitanja, do samog koncepta edukacije. Sad kad konačno imamo i komercijalni 5G pa će UI napredovati brže no ikada, svatko bi trebao biti upoznat barem s osnovama UI koje su u Elements of AI super razrađene, a kako bi se UI demistificirao i da bi se ljudima pokazalo kako u tome nema negativnih strana koje smo navikli gledati u SF filmovima“.

Iz brojnih kompanija ističu da će završena edukacija dati prednost zaposlenicima pri novim zapošljavanjima.

Studentima dva ECTS boda

Među polaznicima su i brojni studenti kojima je Sveučilište u Zagrebu za završenu edukaciju omogućilo da ostvare 2 dodatna ECTS boda. Elements of AI sastoji se od šest poglavlja i 25 vježbi za koje je u prosjeku potrebno izdvojiti 25 sati, a od polaznika ne zahtijeva predznanje u području matematike i programiranja. Upravo je zbog toga razumljiv i namijenjen svima, od školaraca do odraslih. Polaznici će završavanjem tečaja bolje razumjeti osnovne pojmove, razviti kritičko razmišljanje o AI novitetima, razumjeti gdje se i na koji način umjetna inteligencija danas koristi, ali i moći objasniti kako AI omogućuje funkcioniranje velikog broja uređaja i servisa.

Tagovi: umjetna inteligencija, Elements of AI, CroAI, Mate Rimac, Hrvatski Telekom, Damir Sabol, Infobip, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
ROBOTI
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
NEW YORK - Znanstvenici Sveučilišta Oregon State (OSU) održali su nesvakidašnje testiranje svoje dvonožne robotice pod nazivom Cassie, natjeravši je da otrči 5 km s jednim punjenjem baterija na cesti unutar kampusa.
Evo zašto je korisna aplikacija Moovit
APLIKACIJE
Evo zašto je korisna aplikacija Moovit
ZAGREB - Moovit je odlična aplikacija koja pomaže kretati se pješice, biciklom ili javnim prijevozom…
Rezultati tehnoloških divova: Apple i Amazon najavili sive oblake
REZULTATI
Rezultati tehnoloških divova: Apple i Amazon najavili sive oblake
NEW YORK - Tehnološki divovi kao da su se natjecali tko će prijaviti zapanjujuće brojke.
Leica lansirala svoj prvi pametni telefon
NOVITETI
Leica lansirala svoj prvi pametni telefon
ZAGREB - Poznati legendarni proizvođač fotoaparata Leica, lansirao je svoj prvi pametni telefon pod nazivom Leitz 1, koji ime nosi u čast Ernsta Leitza, koji je promijenio svijet fotografije 1924. godine s izumom moderne fotografije s filmom od 35 mm.
Švedski Transcom preuzeo varaždinski City Connect
AKVIZICIJE
Švedski Transcom preuzeo varaždinski City Connect
ZAGREB - Švedska kompanija Transcom, koja je na hrvatsko tržište ušla prije 14 godina, i to paralelno s Tele2 kojem je iz Vukovara pružila usluge call centra, preuzela je varaždinsku tvrtku City Connect. I dok vrijednost preuzimanja nije objavljena, plan Transcoma jest. Cilj mu je pozicionirate se kao vodeći BPO pružatelj usluga u jadranskoj regiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE