GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Domaćem startupu Mindsmithsu globalna nagrada za odgovornu primjenu AI-ja

Domaćem startupu Mindsmithsu globalna nagrada za odgovornu primjenu AI-ja
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2021 / 13:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Domaći startup Mindsmiths koji se bavi umjetnom inteligencijom (AI) dobio je globalnu nagradu "Top of AI Startups" za odgovornu primjenu umjetne inteligencije u konkurenciji 17 projekata iz deset zemalja, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.

Nagradu "Top of AI Startups" Mindsmiths je dobio od organizacije "Alliance for Responsible AI" koja podržava razvoj sigurne, pouzdane i inkluzivne primjene tehnologije umjetne inteligencije i koja je njegovu AI platformu prepoznala kao najbolju.

Mindsmithsova AI platforma omogućuje stvaranje autonomnih sustava podrške (engl. Autonomous Support System - ASS), koji primjenu nalaze u nizu industrija, od zdravstvene skrbi za kronične pacijente do financijskih savjeta klijentima u bankarskom sektoru.

Na drugom mjestu, uza Mindsmithsa, našao se startup iz Rusije i UAE-a "Life Peak", koji kao digitalni sustav omogućuje online praćenje i predviđanje opasnog psihofizičkog stanja za pojedince, dok je treći španjolski "Insikt" koji razvija AI modele koji omogućuju organizacijama da prikupe obavještajne podatke o online aktivnostima direktno povezanima s terorizmom, govorom mržnje, ekstremizmom, radikalizacijom ili trgovinom ljudima.

"Umjetna inteligencija je alat koji mora biti korišten za ljudsko dobro. Iako postoje prijetnje povezane s umjetnom inteligencijom, uvjereni smo da ta tehnologija mora služiti ljudima i zato smo pokrenuli i natjecanje koje će svake godine prepoznati i nagraditi startupe koji rade na projektima za dobrobit društva", prenose iz Mindsmithsa poruku predsjednika organizacije "We The Humans" Juana Ignacia Rouyeta povodom tih nagrada.

Ta je organizacija članica "Alliance for Responsible AI", uz još organizacije "Global AI Ethics Institute", "Beyond the Horizon" i "Futurous", koje zajedno podržavaju razvoj sigurne, pouzdane i inkluzivne primjene tehnologije umjetne inteligencije. Cilj im je, uz ostalo, otvoriti diskusiju s javnim institucijama i tijelima u Europi kako bi se osiguralo da umjetna inteligencija bude uključiva i u razvoju ne izostavlja nijednog pojedinca ili skupinu.

Zato su osnovali nagradu "Top of AI Startups" čija je svrha dati prepoznatljivost inicijativama na području umjetne inteligencije koje slijede etičke smjernice za pouzdanu umjetnu inteligenciju Europske komisije.

Tagovi: Mindsmiths, Alliance for Responsible AI
PROČITAJ I OVO
Rohindže tuže Facebook zbog govora mržnje, traže 150 milijardi dolara
TUŽBA
Rohindže tuže Facebook zbog govora mržnje, traže 150 milijardi dolara
WASHINGTON/LONDON - Rohindže iz Mianmara, izbjegli u strane zemlje, tuže kompaniju Meta, donedavno poznatu kao Facebook, jer nije spriječila govor mržnje koji je bio uperen prema njima te su na taj način pridonijeli nasilju te traže odštetu od 150 milijardi američkih dolara.
Hrvatska IT industrija raste i u pandemiji i traži strateški status
RAST
Hrvatska IT industrija raste i u pandemiji i traži strateški status
ZAGREB - Hrvatska IT industrija i u pandemiji pokazuje žilavost te je u 2020. s ukupnim prihodima od 28 milijardi kuna ostvarila rast, ali skromniji nego prije, za 3,3 posto u odnosu na 2019., a kako bi pridonijela više te s obzirom na važnost IT-a za sve sektore traži i strateški status, istaknuto je u utorak na predstavljanju HGK analize IT-ja.
Instagram postrožuje korištenje mreže za tinejdžere
POTEZI
Instagram postrožuje korištenje mreže za tinejdžere
WASHINGTON - Američka društvena mreža Instagram u utorak je najavila da će biti stroža po pitanju preporuke sadržaja tinejdžerima prilikom korištenja te aplikacije za dijeljenje fotografija te će ih usmjeravati na druga područja u slučaju da se na nekoj temi zadržavaju previše vremena.
Europski regulator istražuje 16 mlrd vrijedan dogovor Microsofta i Nuancea
ISTRAGA
Europski regulator istražuje 16 mlrd vrijedan dogovor Microsofta i Nuancea
BRUXELLES - Europski regulator provodi dubinsku istragu 16 milijardi dolara vrijednog sporazuma između američkog Microsofta i kompanije za transkripcijsku tehnologiju Nuance Communications te je zatražio od korisnika i konkurenata Nuancea da sastave popis mogućih problema.
Na tržištu elektroničkih komunikacija treće tromjesečje bolje nego u 2020.
TREND
Na tržištu elektroničkih komunikacija treće tromjesečje bolje nego u 2020.
ZAGREB - Na tržištu elektroničkih komunikacija u prvih devet mjeseci ostvareni su 5 posto viši ukupni prihodi nego u istom razdoblju 2020., prihodi od usluga širokopojasnog pristupa internetu pritom su veći za 13 posto, najma mreže i vodova za 5 posto, a naplatne televizije 4 posto, najnoviji su podaci HAKOM-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE