GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Disney gasi brend 20th Century Fox

Disney gasi brend 20th Century Fox
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2020 / 12:46
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Američki medijski div Walt Disney ugasio je brend 20th Century Fox, jedno od najpoznatijih imena u industriji zabave, izvijestili su britanski mediji.

Filmski studio 20th Century Fox producirao je filmove poput Avatara i Titanika a nastao je 1935. godine spajanjem kompanija Twentieth Century i Fox Films, podsjeća BBC.

20th Century Fox Television vuče korijene iz 1949. godine i u njegovim su studijima nastale brojne poznate TV serije, uključujući serijal Batman, M*A*S*H i Simpsone.

Disneyeva povijest stvaranja filmova datira pak iz 1937. godine, sa Snjeguljicom i sedam patuljaka. U međuvremenu su postali vlasnici Lucasfilma, producenta Star Wars franšize, i Marvel Studiosa.

Prošle godine Disney je kupio veliki dio Foxa za 71,3 milijarde dolara.

Početkom godine 20th Century Fox preimenovan je u 20th Century Studios, što se vremenski poklopilo sa špekulacijama da se Disney želi distancirati od izrazito desničarske mreže Fox News Ruperta Murdocha.

Televizijski studio 20th Century Fox Television preimenovan je u 20th Television, studiji ABC Studios i ABC Signature Studios u ABC Signature, a Fox 21 Television Studios u Touchstone Television.

„Nova imena i logotipi naših studija označavaju novi dan za ABC Signature, 20th Television i Touchstone Television i istodobno odaju počast njihovoj bogatoj povijesti i stvaralačkoj snazi kompanije Walt Disney“, kazao je predsjednik televizijskih studija Disney Craig Hunegs.

I 20th Century TV i filmovi zadržali su poznati uvodni zvuk fanfara i logotip s reflektorom.

Disney inače dominira američkom medijskom scenom, kao vlasnik mreže ABC. Konkurira i Netflixu uslugom za prijenos videozapisa Disney+.

Tagovi: Disney, Walt Disney, 20th Century Fox, StarWars, Marvel Studios, ABC Signature
PROČITAJ I OVO
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
Oštar pad prihoda Ericssona u prvom kvartalu
KATASTROFA
Oštar pad prihoda Ericssona u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Ericsson je izvijestio o oštrom padu prihoda u prvom tromjesečju, istaknuvši slabiju potražnju u Aziji i Sjevernoj Americi.
Microsoft ulaže 1,5 milijardi dolara u AI tvrtku G42, koja je pod povećalom zbog veza s Kinom
INVESTICIJE
Microsoft ulaže 1,5 milijardi dolara u AI tvrtku G42, koja je pod povećalom zbog veza s Kinom
REDMOND - Microsoft će uložiti 1,5 milijardi dolara u G42, tvrtku za umjetnu inteligenciju sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, budući da američki div želi ojačati svoju poziciju u tehnologiji usred sve veće konkurencije.
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
NA VRHU
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
SEUL - Kako javlja francuska novinska agencija AFP, južnokorejski proizvođač pametnih telefona Samsung vratio se na vrh ljestvice najprodavanijih proizvođača pametnih telefona u svijetu, odakle je istisnuo američku kompaniju Apple.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE