GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Digital Realty proširuje prisutnost u Zagrebu

Digital Realty proširuje prisutnost u Zagrebu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2023 / 21:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, danas je najavio planove za povećanje svoje prisutnosti u jugoistočnoj Europi kupnjom zemljišne parcele za proširenje zagrebačkog kampusa. Parcela se nalazi u blizini postojećeg data centra ZAG1 tvrtke Digital Realty, jednog od najpovezanijih objekata u regiji.

Zemljišna parcela može podržati data centar kapaciteta do 30 megavata što Digital Realtyju omogućuje da odgovori na sve veću potražnju za uslugama kolokacije u Hrvatskoj i široj regiji jugoistočne Europe. Razvoj svih novih objekata na parceli slijedit će fazni pristup u skladu sa zahtjevima tržišta i planovima proširenja postojećih korisnika.

Novi razvoj u Zagrebu nadopunit će postojeću prisutnost Digital Realtyja u Beču omogućujući korisnicima korištenje dodatnih regionalnih operatora i alternativnih ruta za povećanu raznolikost i otpornost u regiji. Ovo proširenje koincidira s trenutnim širenjem Digital Realtyja u Grčkoj, omogućujući međunarodnim tvrtkama da provedu svoje strategije za veću distribuciju radnih opterećenja.

Kao rezultat pristupa Digital Realtyja, svim njegovim data centrima u Zagrebu bit će dostupno 50+ operatora prisutnih u postojećem centru ZAG1 uključujući međunarodne mreže, regionalne mreže, mobilne operatore, internetske centre za razmjenu podataka i točke mrežne prisutnosti glavnih pružatelja usluga u oblaku.

“Ovo zemljište proširuje zagrebački kampus Digital Realtyja i podržava razvoj dodatnih kapaciteta. Po dovršetku, naš novi objekt u Zagrebu omogućit će korisnicima da postave svoju kritičnu infrastrukturu u data centre svjetske klase s pristupom bogatoj i gusto naseljenoj povezanoj podatkovnoj zajednici putem našeg postojećeg centra ZAG1, zajedno s pristupom ostatku našeg globalnog otiska putem naše globalne platforme za data centre PlatformDIGITAL®,” kaže Jan-Pieter Anten, direktor poslovanja za grupu EMEA u tvrtki Digital Realty.

Goran Đoreski, direktor Digital Realtyja u Hrvatskoj kaže: “Djelujući kao gateway prema jugoistočnoj Europi, proširena prisutnost u Zagrebu omogućuje nam da unaprijedimo naše trenutne odnose s glavnim pružateljima platformi i globalnim poduzećima te postanemo pravo središte povezivanja za regiju. Drago nam je što ćemo poduzeti ovaj sljedeći korak u proširenju platforme PlatformDIGITAL® za podršku našim korisnicima i implementaciju njihovih kritičnih usluga diljem svijeta.”

Obzirom na geografski položaj Zagreba i snažnu zajednicu interesa na ZAG1, proširenje kampusa ojačat će poziciju grada kao ključnog strateškog ulaza u jugoistočnu Europu, područje koje analitičari očekuju da će značajno rasti tijekom sljedećih nekoliko godina kako glavni pružatelji usluga, OTT medijske platforme i mreže za isporuku sadržaja nastoje postati što više distribuirani u regiji. Korisnici će imati koristi od poboljšane latencije za svoje krajnje korisnike koji se nalaze u Hrvatskoj i široj regiji Balkana, za koju se procjenjuje da ima više od 60 milijuna stanovnika.

Novi data centar će svojim kapacitetom biti dobro pozicioniran da zadovolji potrebe lokalnih tvrtki za kolokacijom dok žele premjestiti svoje podatke iz vlastitih prostorija u sigurnije, održivije i isplativije kolokacijske objekte, što će u konačnici ubrzati usvajanje hibridnog IT-a u jugoistočnoj Europi

Tagovi: Digital Realty, ZAGI, data centtar
PROČITAJ I OVO
Spotify dijeli otkaze po treći put ove godine
OTKAZI
Spotify dijeli otkaze po treći put ove godine
NEW YORK - Platforma za streaming glazbe Spotify u ponedjeljak je priopćila da će otpustiti oko 1500 zaposlenika ili 17 posto ukupnog broja zaposlenih, kako bi smanjila troškove.
Google otvorio najveći centar za kibernetičku sigurnost u Europi
INVESTICIJE
Google otvorio najveći centar za kibernetičku sigurnost u Europi
MALAGA - merički tehnološki div Google otvorio je u srijedu u španjolskoj Malagi najveći centar za kibernetičku sigurnost u Europi. Pritom je tvrtka upozorila da su kibernetički napadi sve češći i uzrokuju poremećaje u političkim sustavima, prenijela je francuska novinska agencija AFP.
U Brazilu je usvojen prvi propis koji je tajno napisao ChatGPT
BIZARNO
U Brazilu je usvojen prvi propis koji je tajno napisao ChatGPT
BRazILIJA - Vijećnici jednog grada u Brazilu donijeli su, čini se, prvi propis u povijesti te zemlje koji je u potpunosti napisala umjetna inteligencija, a da to nisu znali.
Svjetska ljestvica digitalne konkurentnosti: Hrvatska ove godine pala za jedno mjesto
KONKURENTOST
Svjetska ljestvica digitalne konkurentnosti: Hrvatska ove godine pala za jedno mjesto
LAUSANNE -. Nalazi ovogodišnjeg IMD-ove Svjetske ljestvice digitalne konkurentnosti (WDCR) daju uvid u to kako različite zemlje pristupaju digitalnoj transformaciji u doba umjetne inteligencije (AI). Drugim riječima, što je potrebno da nacije budu istinski digitalne, što je sve važnija osobina u vrijeme kada pojava ove tehnologije već transformira društvo.
Vlada otkupljuje 49 posto udjela u Apis IT-ju od Grada Zagreba
OTKUP
Vlada otkupljuje 49 posto udjela u Apis IT-ju od Grada Zagreba
ZAGREB - Vlada je odlučila otkupiti od Grada Zagreba 49 posto udjela u temeljnom kapitalu Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. (Apis IT), za nešto više od 37.7 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE