GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Digital Realty proširuje prisutnost u Zagrebu

Digital Realty proširuje prisutnost u Zagrebu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2023 / 21:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, danas je najavio planove za povećanje svoje prisutnosti u jugoistočnoj Europi kupnjom zemljišne parcele za proširenje zagrebačkog kampusa. Parcela se nalazi u blizini postojećeg data centra ZAG1 tvrtke Digital Realty, jednog od najpovezanijih objekata u regiji.

Zemljišna parcela može podržati data centar kapaciteta do 30 megavata što Digital Realtyju omogućuje da odgovori na sve veću potražnju za uslugama kolokacije u Hrvatskoj i široj regiji jugoistočne Europe. Razvoj svih novih objekata na parceli slijedit će fazni pristup u skladu sa zahtjevima tržišta i planovima proširenja postojećih korisnika.

Novi razvoj u Zagrebu nadopunit će postojeću prisutnost Digital Realtyja u Beču omogućujući korisnicima korištenje dodatnih regionalnih operatora i alternativnih ruta za povećanu raznolikost i otpornost u regiji. Ovo proširenje koincidira s trenutnim širenjem Digital Realtyja u Grčkoj, omogućujući međunarodnim tvrtkama da provedu svoje strategije za veću distribuciju radnih opterećenja.

Kao rezultat pristupa Digital Realtyja, svim njegovim data centrima u Zagrebu bit će dostupno 50+ operatora prisutnih u postojećem centru ZAG1 uključujući međunarodne mreže, regionalne mreže, mobilne operatore, internetske centre za razmjenu podataka i točke mrežne prisutnosti glavnih pružatelja usluga u oblaku.

“Ovo zemljište proširuje zagrebački kampus Digital Realtyja i podržava razvoj dodatnih kapaciteta. Po dovršetku, naš novi objekt u Zagrebu omogućit će korisnicima da postave svoju kritičnu infrastrukturu u data centre svjetske klase s pristupom bogatoj i gusto naseljenoj povezanoj podatkovnoj zajednici putem našeg postojećeg centra ZAG1, zajedno s pristupom ostatku našeg globalnog otiska putem naše globalne platforme za data centre PlatformDIGITAL®,” kaže Jan-Pieter Anten, direktor poslovanja za grupu EMEA u tvrtki Digital Realty.

Goran Đoreski, direktor Digital Realtyja u Hrvatskoj kaže: “Djelujući kao gateway prema jugoistočnoj Europi, proširena prisutnost u Zagrebu omogućuje nam da unaprijedimo naše trenutne odnose s glavnim pružateljima platformi i globalnim poduzećima te postanemo pravo središte povezivanja za regiju. Drago nam je što ćemo poduzeti ovaj sljedeći korak u proširenju platforme PlatformDIGITAL® za podršku našim korisnicima i implementaciju njihovih kritičnih usluga diljem svijeta.”

Obzirom na geografski položaj Zagreba i snažnu zajednicu interesa na ZAG1, proširenje kampusa ojačat će poziciju grada kao ključnog strateškog ulaza u jugoistočnu Europu, područje koje analitičari očekuju da će značajno rasti tijekom sljedećih nekoliko godina kako glavni pružatelji usluga, OTT medijske platforme i mreže za isporuku sadržaja nastoje postati što više distribuirani u regiji. Korisnici će imati koristi od poboljšane latencije za svoje krajnje korisnike koji se nalaze u Hrvatskoj i široj regiji Balkana, za koju se procjenjuje da ima više od 60 milijuna stanovnika.

Novi data centar će svojim kapacitetom biti dobro pozicioniran da zadovolji potrebe lokalnih tvrtki za kolokacijom dok žele premjestiti svoje podatke iz vlastitih prostorija u sigurnije, održivije i isplativije kolokacijske objekte, što će u konačnici ubrzati usvajanje hibridnog IT-a u jugoistočnoj Europi

Tagovi: Digital Realty, ZAGI, data centtar
PROČITAJ I OVO
Potez Amazona potopio dionice PayPala
POTOP
Potez Amazona potopio dionice PayPala
NEW YORK - Amazon je kasno u srijedu obavijestio korisnike da će uskoro prestati prihvaćati Venmo kao način plaćanja.
Razvojni centar Microsofta u Srbiji otvara 60 novih radnih mesta
ZAPOŠLJAVANJE
Razvojni centar Microsofta u Srbiji otvara 60 novih radnih mesta
BEOGRAD - Razvojni centar Microsofta u Srbiji najavio je danas otvaranje 60 novih radnih mesta, u timovima Azure Data i Microsoft Word. Kako je saopšteno, traže se stručnjaci za Software Engineer pozicije.
Google lansirao Gemini, odgovor na Chhat GPT
NOVITETI
Google lansirao Gemini, odgovor na Chhat GPT
SAN FRANCISCO - Google je u srijedu lansirao ono što smatra svojim najvećim i najsposobnijim modelom umjetne inteligencije dok raste pritisak na tvrtku da odgovori kako će unovčiti AI.
United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma
ZELENO SVJETLO
United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma
SOFIJA - Bugarsko tijelo za tržišno natjecanje priopćilo je da je dopustilo dogovoreno neizravno stjecanje 167 ICT infrastrukturnih sredstava bugarskog pružatelja pay-TV i širokopojasnih usluga Bulsatcom od strane Slovenia Broadbanda, podružnice nizozemske United Group.
Huawei: Od slovenske vlade (još) nismo zatražili povrat
REAKCIJE
Huawei: Od slovenske vlade (još) nismo zatražili povrat
LJUBLJANA - Kineski Huawei (još) nije od slovenske vlade zatražio izravnu naknadu troškova vezanih uz odluku o promjeni odluke o sigurnosti 5G mreže u Sloveniji. "Ako se donesu diskriminirajuće restriktivne mjere, kakve su trenutno predviđene, ili druge mjere sa sličnim učinkom, to će imati negativan učinak na sve dionike", naveli su.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE