GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Developeri hrvatskog Serengetija iz Kragujevca rade za najbolje američke kompanije

Developeri hrvatskog Serengetija iz Kragujevca rade za najbolje američke kompanije
HR PRODIGY
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2022 / 12:31
Autor: SEEbiz
KRAGUJEVAC - Razvojni centar poznate hrvatske IT kompanije Serengeti, otvoren u Kragujevcu, ostvaruje uspešnu saradnju sa jednom od najvećih američkih kompanija iz oblasti razvoja proizvoda za upravljanje ljudskim resursima – Human Resource Prodigy (HR Prodigy).

Serengeti, nagrađivana hrvatska kompanija za razvoj softvera, želeći da proširi svoje poslovanje na region, izabrao je krajem prethodne godine Kragujevac kao polaznu tačku širenja svog poslovanja. Iako je njihov prvobitni plan bio da za početak zaposle otprilike petoro developera, njihova kragujevačka kancelarije je u prvih šest meseci dospela do čak 20 zaposlenih. Razlog za to leži u velikoj potražnji klijenata, s posebnim akcentom na američko tržište. Tako je početkom ove godine započeta saradnja i sa kompanijom HR Prodigy, koja radi na razvoju softverskih proizvoda za upravljanje ljudskim resursima (HR), a koja pokriva ceo HR proces: od objave oglasa za radno mesto, selekcije, onboarding-a, praćenja razvoja zaposlenih, do administracije u vezi sa zaposlenima, poput praćenja radnog vremena, odsustva i benefita.

„Jako smo zadovoljni našom ekipom u Kragujevcu i planiramo i dalji rast na tržištu Srbije. Iako nam je SAD strateški fokus i tržištima pristupamo proaktivno, nudeći naše usluge, ova saradnja je ostvarena putem preporuke, što je pravi pokazatelj vrednosti naših timova i kvaliteta proizvoda“ – rekao je ovom prilikom Goran Kalanj, CEO kompanije Serengeti.

Kalanj dodaje da Serengeti planira nova ulaganja u svoje zaposlene kako bi ojačali ekspertizu u različitim područjima IT-a, kao što su Machine learning, RPA, low code i full code development. Takođe, žele da veći fokus stave na svoj proizvod FIYU, inovativnu platformu koja skraćuje vreme razvoja poslovnih aplikacija, a koju već koriste Serengetijevi kupci iz logistike i retaila.

Osnovan 2007. godine u Zagrebu, Serengeti polako dobija status multinacionalne kompanije, s obzirom na to da su već prisutni u Hrvatskoj, Srbiji i Keniji, a uskoro i u BiH. U SAD-u uglavnom sarađuju sa kompanijama iz područja industrijske proizvodnje, a pored američkog tržišta Serengeti je tokom prošle godine zakoračio i na obećavajuće skandinavsko tržište (s projektom za švedsku kompaniju Stratiteq), a takođe i na tržište Izraela (za Tevu će razvijati ključne poslovne informacijske sisteme).

Tagovi: Serengeti, Human Resource Prodigy
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE