GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Welle eksperimentira s AI glasovima

Deutsche Welle eksperimentira s AI glasovima
AI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2024 / 09:09
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemačka međunarodna televizijska kuća Deutsche Welle (DW) koju financira država eksperimentira s korištenjem glasova umjetne inteligencije (AI) za svoje TV programe.

"Testiramo korištenje sintetičkih glasova", rekla je direktorica programa Nadja Scholz za dpa u Berlinu. Scholz je također član dpa-inog nadzornog odbora.

Glasovi generirani uz pomoć umjetne inteligencije mogu se koristiti za najave ili programske mostove, koji su pregledi prikazani između dva segmenta u televizijskom programu.

Scholz je rekao da nema planova za korištenje AI kao voditelja: "Želimo osloboditi naše novinare za zadatke kao što su istraživanje, kontekstualizacija i analiza."

Televizijska kuća također eksperimentira s korištenjem animiranih figura koje je generirala umjetna inteligencija kao domaćina za kratke videozapise na platformama društvenih medija, gdje bi gledatelji jasno prepoznali da voditelji nisu ljudi, a upotreba avatara umjetne inteligencije odgovarala bi programu.

Scholz je rekao da DW također testira može li umjetna inteligencija stvoriti slike ili video sekvence od sirovog materijala koji bi mogli poslužiti kao osnova za doprinose programu.

"Radimo s umjetnom inteligencijom već nekoliko godina jer imamo 32 programska jezika. Već dugo koristimo umjetnu inteligenciju za automatizirano prevođenje jer nam štedi veliku količinu vremena", rekao je Scholz, koji je bio direktor programa u DW-u od 2023.

Tagovi: Deutsche Welle, AI glasovi
PROČITAJ I OVO
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
NOVITETI
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
OSIJEK – Hrvatski jednorog i globalna cloud komunikacijska platforma, Infobip, svečano je predstavila novootvoreni ured u Osijeku, na adresi Vukovarska 31.
Musk će lansirati Starlink u Indoneziji
NAJAVE
Musk će lansirati Starlink u Indoneziji
JAKARTA - Tajkun Elon Musk, vlasnik SpaceX-a, trebao bi doći u Indoneziju kako bi lansirao svoju satelitsku jedinicu Starlink ove nedjelje, 19. svibnja, izjavio je viši ministar Luhut Pandjaitan.
Google će u svoju web tražilicu ugraditi umjetnu inteligenciju
POTEZI
Google će u svoju web tražilicu ugraditi umjetnu inteligenciju
SAN FRANCISCO - Web div Google najavio je da će u svojim rezultatima pretraživanja prikazivati i odgovore generirane uz pomoć umjetne inteligencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE