GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delivery Hero dovršio preuzimanje Glova

Delivery Hero dovršio preuzimanje Glova
FINALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2022 / 17:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Delivery Hero SE, vodeća svjetska platforma za lokalnu dostavu, uspješno je poduzela sve završne radnje za transakciju u vezi s GlovoApp23, S.A.

Grupa će time biti većinski dioničar Glova i držat će približno 94% dionica vodeće platforme za dostavu različitih kategorija proizvoda. Povećanje temeljnog kapitala Delivery Heroa i naknadno uvrštenje za trgovanje je u tijeku.

Niklas Östberg, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Delivery Hero, rekao je: “Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i vrlo smo sretni što možemo poželjeti dobrodošlicu Glovu u obitelj Delivery Hero. Godinama se poznajemo, volimo i vjerujemo jedni drugima. Naši timovi dijele istu viziju, a ipak još uvijek možemo puno naučiti jedni od drugih razmjenom znanja i istraživanjem tehnoloških i operativnih sinergija.”

Oscar Pierre, izvršni direktor i suosnivač Glova, rekao je: “Udruživanje snaga s obitelji Delivery Hero ubrzat će naš rast i razvoj našeg proizvoda. Zajedno ćemo tako služiti velikom dijelu stanovništva na četiri kontinenta, s milijunima lokalnih tvrtki i dostavljača koji će kontinuirano imati koristi od naše platforme. Vrlo smo sretni što smo konačno počeli raditi zajedno i dijeliti znanja i tehnologiju s drugim brendovima u Grupi.”
Snažna prisutnost Glova u Južnoj Europi i EEMEA-i nadopunjuje globalni otisak Delivery Heroa, čime se ukupan broj zemalja popeo na 74 i na raspolaganju je gotovo 2 milijarde ljudi na četiri kontinenta.

Strateško partnerstvo koje proizlazi iz ove transakcije omogućit će objema tvrtkama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu stručnost. Glovo će nastaviti poslovati sa svojim postojećim brendom i platformom pod trenutnim menadžerskim timom na čelu s dvojicom osnivača Oscarom Pierreom i Sachom Michaudom, koji nastavljaju držati svoja ulaganja u Glovo.

Detaljnije informacije o poslovnim rezultatima Glova u prvom polugodištu 2022., plan je, objavit će u sljedećim tjednima nakon formalnog zatvaranja transakcije.

Tagovi: Delivery Hero, Glovo
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE