GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CVC Capital Partners preuzeo manjinski udjel u Aleph Holdingu

CVC Capital Partners preuzeo manjinski udjel u Aleph Holdingu
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2021 / 08:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - CVC Capital Partners Fund VIII, vodeća tvrtka za privatni kapital, preuzela je manjinski udio u Aleph Holdingu, ujedno matičnoj tvrtki Httpoola koji posluje i u Hrvatskoj. Zatvaranje transakcije vrijedne 470 milijuna dolara očekuje se do kolovoza 2021.

Aleph posluje na preko 90 tržišta širom svijeta, dosežući 2 milijarde potrošača a glavna djelatnost mu je prodaja digitalnog oglašavanja za vodeće digitalne medijske platforme, kao što su Facebook, Twitter i TikTok. Poslovanje Alepha obuhvaća nova i nedovoljno uslužena tržišta, pružajući im cjelovit paket usluga koje oglašivačima pomažu maksimizirati vrijednosti svojih ulaganja u digitalni marketing.

"Želimo globalno učiniti jednako dostupnim digitalno oglašavanje. Digitalni mediji otključavaju gospodarski razvoj i rješenja za tvrtke koje nisu bile dostupne u analognom svijetu", izjavio je Gastón Taratuta, osnivač i izvršni direktor Aleph Holdinga.

"Ovo značajno ulaganje CVC-a odražava ogromnu potražnju za digitalnim medijima koju vidimo na svim tržištima širom svijeta. Vidimo veliku vrijednost u bliskoj suradnji s CVC-om, njihova stručnost i portfelj tvrtki generirat će zanimljiv mrežni učinak za obje organizacije. Zajedno smo spremni nastaviti širiti naša globalna partnerstva i pružati vrijednost našim partnerima i lokalnim oglašivačima svugdje u kojem poslujemo", dodao je Taratuta.

"Zadovoljstvo je udružiti se s menadžerskim timom svjetske klase koji je izgradio iznimnu vodeću tvrtku u industriji", poručio je Steven Buyse, glavni partner u CVC-u. "Aleph djeluje na atraktivnom globalnom tržištu digitalnih medija i ima impresivne rezultate ubrzavanja rasta kroz svoje ekskluzivne odnose s digitalnim medijskim partnerima. Snažno vjerujemo u vrijednost koju Aleph donosi oglašivačima i medijskim partnerima na globalnoj razini. Kroz našu CVC mrežu s 24 lokalna ureda u Europi, Americi i Aziji, radujemo se što ćemo podržati njegovo daljnje širenje."

Ulaganje je nastavak razdoblja značajnog rasta i zamaha za Aleph. Tvrtka je na putu ostvariti milijardu dolara bruto prodaje od oglašavanja 2021. godine, postigavši značajan rast i 475 milijuna dolara bruto prodaje tijekom 2020.

Alephu se nedavno pridružio i Imran Khan kao predsjednik Upravnog odbora. Khan je poznat kao glavni strateški direktor zaslužan za dva najveća IPO procesa - Alibabe i Snapa. Aleph je također nedavno najavio kupnju Ad Dynama, koji je proširio poslovanje tvrtke na Afriku. Danas je Aleph - putem svojih tvrtki: IMS Internet Media Services, Httpool, AdDynamo i Social Snack - široko prisutan u cijeloj Europi, Americi, Aziji i Africi a uskoro najavljuje i širenje na nova tržišta.

Tagovi: CVC Capital Partners, Gastón Taratuta, Aleph Holding, Httpool,
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE