GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CVC Capital Partners preuzeo manjinski udjel u Aleph Holdingu

CVC Capital Partners preuzeo manjinski udjel u Aleph Holdingu
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2021 / 08:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - CVC Capital Partners Fund VIII, vodeća tvrtka za privatni kapital, preuzela je manjinski udio u Aleph Holdingu, ujedno matičnoj tvrtki Httpoola koji posluje i u Hrvatskoj. Zatvaranje transakcije vrijedne 470 milijuna dolara očekuje se do kolovoza 2021.

Aleph posluje na preko 90 tržišta širom svijeta, dosežući 2 milijarde potrošača a glavna djelatnost mu je prodaja digitalnog oglašavanja za vodeće digitalne medijske platforme, kao što su Facebook, Twitter i TikTok. Poslovanje Alepha obuhvaća nova i nedovoljno uslužena tržišta, pružajući im cjelovit paket usluga koje oglašivačima pomažu maksimizirati vrijednosti svojih ulaganja u digitalni marketing.

"Želimo globalno učiniti jednako dostupnim digitalno oglašavanje. Digitalni mediji otključavaju gospodarski razvoj i rješenja za tvrtke koje nisu bile dostupne u analognom svijetu", izjavio je Gastón Taratuta, osnivač i izvršni direktor Aleph Holdinga.

"Ovo značajno ulaganje CVC-a odražava ogromnu potražnju za digitalnim medijima koju vidimo na svim tržištima širom svijeta. Vidimo veliku vrijednost u bliskoj suradnji s CVC-om, njihova stručnost i portfelj tvrtki generirat će zanimljiv mrežni učinak za obje organizacije. Zajedno smo spremni nastaviti širiti naša globalna partnerstva i pružati vrijednost našim partnerima i lokalnim oglašivačima svugdje u kojem poslujemo", dodao je Taratuta.

"Zadovoljstvo je udružiti se s menadžerskim timom svjetske klase koji je izgradio iznimnu vodeću tvrtku u industriji", poručio je Steven Buyse, glavni partner u CVC-u. "Aleph djeluje na atraktivnom globalnom tržištu digitalnih medija i ima impresivne rezultate ubrzavanja rasta kroz svoje ekskluzivne odnose s digitalnim medijskim partnerima. Snažno vjerujemo u vrijednost koju Aleph donosi oglašivačima i medijskim partnerima na globalnoj razini. Kroz našu CVC mrežu s 24 lokalna ureda u Europi, Americi i Aziji, radujemo se što ćemo podržati njegovo daljnje širenje."

Ulaganje je nastavak razdoblja značajnog rasta i zamaha za Aleph. Tvrtka je na putu ostvariti milijardu dolara bruto prodaje od oglašavanja 2021. godine, postigavši značajan rast i 475 milijuna dolara bruto prodaje tijekom 2020.

Alephu se nedavno pridružio i Imran Khan kao predsjednik Upravnog odbora. Khan je poznat kao glavni strateški direktor zaslužan za dva najveća IPO procesa - Alibabe i Snapa. Aleph je također nedavno najavio kupnju Ad Dynama, koji je proširio poslovanje tvrtke na Afriku. Danas je Aleph - putem svojih tvrtki: IMS Internet Media Services, Httpool, AdDynamo i Social Snack - široko prisutan u cijeloj Europi, Americi, Aziji i Africi a uskoro najavljuje i širenje na nova tržišta.

Tagovi: CVC Capital Partners, Gastón Taratuta, Aleph Holding, Httpool,
PROČITAJ I OVO
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
PODRŠKA
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
SAN FRANCISCO - Istraživači tvrtke McAfee otkrili su zlonamjerne mobilne aplikacije i agresivnu reklamnu kampanju na jednoj od najvećih svjetskih platformi društvenih medija te upozorili da bi korisnici mogli biti izloženi riziku od napada.
Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?
PRILIKE
Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?
ZAGREB - Neki influenceri i aktivni korisnici mogu zaraditi tisuće dolara za objave na Instagramu.
Rezultati Alibabe bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
Rezultati Alibabe bolji od očekivanja

PEKING - Alibaba je u četvrtak izvijestila o fiskalnoj zaradi u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja, što je potaknulo rast njezinih dionica.

Microsoft Teams će omogućiti prevoditeljima simultano prevođenje online sastanaka
OPCIJE
Microsoft Teams će omogućiti prevoditeljima simultano prevođenje online sastanaka
ZAGREB - Prije pandemije COVID-19 prevoditelji su trošili vrijeme i novac putujući po Walesu kako bi prisustvovali sastancima i prevodili ih svima u prostoriji. Kad su se sastanci preselili na internet, neki su prevoditelji smislili zaobilazno rješenje.
Britanski parlament gasi svoj TikTok, zastupnici strahuju za sigurnost podataka
POTEZI
Britanski parlament gasi svoj TikTok, zastupnici strahuju za sigurnost podataka
LONDON - Britanski parlament u srijedu je zatvorio svoj pokusni TikTok profil, koji je trebao privući mlađu publiku, jer su neki zastupnici izrazili zabrinutost za sigurnost podataka objavljenih na toj društvenoj mreži koja pripada tvrtki sa sjedištem u Kini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE