GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatia osiguranje i Fakultet elektrotehnike i računarstva pokrenuli specijalistički studij INSURTECH

Croatia osiguranje i Fakultet elektrotehnike i računarstva pokrenuli specijalistički studij INSURTECH
STUDIJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2020 / 11:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kako bi spremno odgovorili na trend ubrzanog razvoja industrije osiguranja te osigurali još bolje razumijevanje i korištenje novih tehnologija u osigurateljnoj praksi, stručnjaci iz CROATIA osiguranja i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu osmislili su i pokrenuli specijalistički studij „Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju - INSURTECH“.

 Zagreb time postaje jedno od regionalnih i europskih središta za edukaciju o naprednim trendovima i tehnologiji u osiguranju. 

Globalno tržište osiguranja doživljava ubrzanu transformaciju u smjeru digitalnih poslovnih modela i novih vrsta proizvoda, koji mogu ostvariti novu vrijednost mjerenu u milijardama dolara. Tehnologije kao što su telematika, internet stvari, big data, strojno učenje ili blockchain unapređuju odnos osiguravatelja prema korisnicima, povećavaju učinkovitost poslovnih procesa te omogućuju inovacije. Očekuje se da će tehnologija u osiguranju dovesti do potpuno novih poslovnih modela, veće profitabilnosti i smanjenih operativnih troškova.
Cilj zajedničkog projekta CROATIA osiguranja i Fakulteta elektrotehnike i računarstva obrazovanje je stručnjaka koji će nositi daljnji razvoj industrije u Hrvatskoj i regiji.

Suradnjom s akademskom zajednicom CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koji posluje u sastavu Adris grupe, daje još jedan konkretan doprinos ubrzanom razvoju industrije, ali i ukupnog hrvatskog gospodarstva.

„CROATIA osiguranje predvodi transformaciju domaćeg i regionalnog tržišta te je ovo još jedan konkretan korak u ubrzavanju digitalizacije industrije. Naša je kompanija nedavno lansirala LAQO, prvo hrvatsko 100 posto digitalno osiguranje u čijem je razvoju primjena novih tehnologija omogućila da hrvatsko tržište dobije potpuno novo iskustvo osiguranja. Prve reakcije na proizvod su izvrsne te pokazuju želju hrvatskih potrošača za modernim proizvodima u osiguranju. Pokretanje ovog studija i suradnja s akademskom zajednicom pružit će nam nova znanja i kompetencije koji su temelj daljnjeg razvoja kompanije, ali i cijele industrije osiguranja“, poručuje predsjednik Uprave CROATIA osiguranja, Davor Tomašković.

„Fakultet elektrotehnike i računarstva polaznicima specijalističkog studija „INSURTECH“ pruža mogućnost usvajanja analitičkih metoda, razumijevanja novih tehnologija te stjecanja upravljačkih vještina koje će im pomoći da postanu vodeći stručnjaci u području digitalnih inovacija i tehnologija u osiguranju. Stečena znanja i vještine usporediva su s međunarodno priznatim standardima u području digitalnih inovacija i tehnologija u osiguranju. Premda tehnologija često dominira procesom transformacije poslovnih modela, uspjeh u konačnici ovisi o ljudima. U suradnji s Prirodoslovno-matematičkim, Ekonomskim, Pravnim i Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, FER će studentima poslijediplomskog specijalističkog studija omogućiti da u svakodnevnom radu primjenjuju stečena znanja te kontinuirano unaprjeđuju cjelokupnu osigurateljnu industriju“, istaknuo je dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec.

Tagovi: Croatia osiguranje, Fakultet elektrotehnike i računarstva, specijalistički studij INSURTECH, Davor Tomašković, Gordan Gledec
PROČITAJ I OVO
Softver domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro u najvećoj pivovari u Etiopiji
POSLOVI
Softver domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro u najvećoj pivovari u Etiopiji
ZAGREB - Softverska rješenja domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro za nadzor i praćenje pivskih bačava u procesu punjenja i distribucije primijenjena su u jednoj pivovari u Adis Ababi u Etiopiji, a u 2021. bit će u još dvije pivovare u vlasništvu kompanije BGI Ethiopia, izvijestili su u srijedu iz tvrtke 8Sigma.
Australija: Google informativnim portalom odgovara na zakon o plaćanju medijskog sadržaja
POTEZI
Australija: Google informativnim portalom odgovara na zakon o plaćanju medijskog sadržaja

CANBERRA - Google će idućih tjedana u Australiji oživjeti projekt vlastitog informativnog portala i već je naručio priloge, izjavili su urednici nekoliko manjih medija, ocrtavajući pokušaje digitalnog diva da minira najavljeni zakon o plaćanju medijskog sadržaja.

Usluge u oblaku podigle kvartalne rezultate Microsofta
RAST
Usluge u oblaku podigle kvartalne rezultate Microsofta
REDMOND - Američki softverski div Microsoft izvijestio je o snažnom rastu prihoda u drugom fiskalnom tromjesečju zahvaljujući uslugama u oblaku koje su doživjele procvat zahvaljujući radu i učenju od kuće u vrijeme pandemije koronavirusa.
Reorganizacija uprave Applea, Dan Riccio će biti zadužen za automobilski projekt
POTEZI
Reorganizacija uprave Applea, Dan Riccio će biti zadužen za automobilski projekt
CUPERTINO - Dan Riccio, dosadašnji šef hardverskog odjela u Appleu, poslan je na tajanstveni novi projekt, dok će njegovu ulogu u razvoju hardvera preuzeti dosadašnji potpredsjednik tog odjela John Ternus.
Twitter kupio newsletter startup Revue
ŠIRENJE
Twitter kupio newsletter startup Revue
NEW YORK - Twitter je preuzeo newsletter startup Revue kako bi privukli korisnike koji žele da zarade na svojim pratiteljima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE