GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cook: Apple ponovo otvara pogone u Kini

Cook: Apple ponovo otvara pogone u Kini
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 12:18
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Izvršni direktor Applea Tim Cook kazao je kako se njihove tvornice u Kini ponovo otvaraju nakon što je ta zemlja stavila širenje koronavirusa pod kontrolu.

"Broj oboljelih pada iz dana u dan i vrlo sam optimističan. Kada je riječ o dobavljačima, imamo ih svugdje u svijetu. Imamo ključne komponente iz SAD-a, dijelove smo zadržali u Kini itd. Ponovo smo otvorili tvornice u Kini tako da rade i polako se vraćamo u normalu", rekao je Cook za Fox Business.

Kako piše The Verge, tehnički je Cook naveo tačne informacije - da broj oboljelih u Kini opada, ali pojavljuju se u drugim dijelovima svijeta, kao npr. u Južnoj Koreji, Italiji i Iranu. Zbog toga koronavirus i dalje ima utjecaj na globalnu ekonomiju i nije jasno kako će daljnje širenje virusa utjecati na druge aspekte biznisa, putovanja, javnog zdravstva i politike.

Ovaj medij ističe kako Cook ovo možda govori zbog toga da bi uvjerio investitore kako je poslovanje kompanije solidno iako Appleove dionice padaju posljednjih dana zbog zabrinutosti i vijesti o koronavirusu.

Prošloga tjedna kompanija je u rijetkom brifingu investitorima saopćila kako će globalni efekti borbe protiv koronavirusa dovesti do nižih prihoda u drugom kvartalu nego što je bilo očekivano. Saopćili su kako se njihove fabrike za proizvodnju iPhonea ponovo otvaraju, ali da to sve ide sporije nego što je očekivano.

Tagovi: Tim Cook, Apple, koronavirus, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Kina u 2019. prestigla SAD po broju patenata
USPOREDBE
Kina u 2019. prestigla SAD po broju patenata
PEKING - Iz Kine je prošle godine došao najveći broj prijava za međunarodne patente čime je ta zemlja po prvi puta s vrha istisnula Sjedinjene Države otkako je prije više od 40 godina uspostavljen globalni sustav patentiranja, objavila je UN-ova agencija za patente u utorak.
Samsung očekuje rast dobiti i prihoda u prvom kvartalu
POZITIVNO
Samsung očekuje rast dobiti i prihoda u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics je jedan od prvih većih tehnoloških divova koji je objavio podatke o zaradi otkako je izbila pandemija koronavirusa.
Google objavljuje izvještaje o kretanju stanovništva zbog borbe protiv koronavirusa
KRETANJE
Google objavljuje izvještaje o kretanju stanovništva zbog borbe protiv koronavirusa

SAN FRANCISCO - Googleova analiza podataka o lokaciji milijardi korisnika pametnih telefona najveći je set podataka dostupan zdravstvenim vlastima o tome poštuju li ljudi mjere karantene.

Evo zašto Xiaomi trola Huawei
ŠALJIVO
Evo zašto Xiaomi trola Huawei
PEKING - U proteklih jedanaest mjeseci Huawei je bio lišen Googleovih aplikacija zbog američkog bana i nastojao je dobiti podršku svojih konkurenata u Kini kako bi se stvorio čim veći pritisak na SAD da ban ukinu.
Nadogradnja Google Maps: Prikazuje restorane s dostavom hrane
POHVALNO
Nadogradnja Google Maps: Prikazuje restorane s dostavom hrane
NEW YORK - Google je lansirao nadogradnju svojih Android i iOS aplikacija za Mape, koje omogućuju da na njegovim kartama imate istaknute restorane koji nude dostavu hrane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE