GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čileanski SQM sklopio ugovor s južnokorejskim LG-om o isporuci litija

Čileanski SQM sklopio ugovor s južnokorejskim LG-om o isporuci litija
UGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2020 / 17:30
Autor: SEEbiz / H
SANTIAGO - Čileanski SQM, drugi po veličini proizvođač litija u svijetu, potpisao je dugoročni ugovor s južnokorejskim LG Energy Solutionom o isporuci litija za potrebe proizvodnje baterija za električna vozila.

Ugovor obuhvaća razdoblje od 2021. do 2029. godine, a uključuje isporuku otprilike 55.000 metričkih tona ekvivalenta litij karbonata, navodi SQM u priopćenju.

"SQM će isporučivati ??litij karbonat i litij hidroksid baterijskog razreda za proizvodnju visokokvalitetnog katodnog materijala, ključne komponente u ćelijama baterija za električne automobile", stoji u priopćenju.


Južnokorejski LG Chem, dobavljač baterija za električne automobile za Teslu i General Motors, objavio je rujnu da će izdvojiti poslovanje s baterijama u novu tvrtku LG Energy Solution, kako bi udovoljio sve većoj potražnji europskih proizvođača automobila.

Kao dodatni razlog naveli su povećanu prodaju cilindričnih baterija koje se koriste u Teslinim automobilima.

SQM je pak u studenome objavio da nastavlja povećavati proizvodnju litijevog karbonata i litijevog hidroksida, dva ključna proizvoda, napomenuvši da bi planovi trebali biti u potpunosti realizirani do druge polovine 2021.


Kompanije povećavaju proizvodnju litija jer u idućim godinama očekuju snažan val potražnje iz automobilskog sektora.

SQM planira do 2023. godine povećati proizvodne kapacitete na 180.000 metričkih tona litijevog karbonata, odnosno na 30.000 metričkih tona litijevog hidroksida.

Tagovi: SQM, kompanija SQM, LG Energy Solution, litij, litijum
PROČITAJ I OVO
Intel najavio ofenzivu u segmentu čipova
AMBICIJE
Intel najavio ofenzivu u segmentu čipova
SANTA CLARA - Američki Intel počet će u svojim tvornicama proizvoditi Qualcomm čipove te je predstavio plan proširenja svoje nove ljevaonice kako bi uhvatio korak s konkurentima poput Taiwan Semicounductor Manufacturinga (TSMC) i Samsung Electronicsa do 2025. godine, priopćila je kompanija.
Aplikacija koja pokazuje je li mačka sretna
NOVITETI
Aplikacija koja pokazuje je li mačka sretna
CALGARY - Vlasnici mačaka koji vole fotografirati svoje ljubimce imaju novi izgovor da izvade svoje pametne telefone, štoviše tako bi mogli pomoći svojim mačkama.
Bezos nudi dvije milijarde dolara za povratak u utrku za Mjesec
PONUDA
Bezos nudi dvije milijarde dolara za povratak u utrku za Mjesec
WASHINGTON - Najbogatiji čovjek na svijetu, Jeff Bezos, ponudio je da pokrije troškove NASA-e u iznosu od dvije milijarde dolara, kako bi američka svemirska agencija mogla preispitati mogućnost potpisivanja ugovora s njim za izgradnju vozila za slijetanje na Mjesec.
EK uputila važno upozorenje Googleu
UPOZORENJE
EK uputila važno upozorenje Googleu
BRUXELLES - Googleova tražilica sve više prikazuje izravne komercijalne ponude kao odgovor na internetska pretraživanja potrošača, posebno u vezi s hotelima i letovima.
Amazon istražuje toksično ponašanje zaposlenika
ISTRAGA
Amazon istražuje toksično ponašanje zaposlenika
SEATTLE - Amazon trenutno provodi istragu zbog toksičnog ponašanja zaposlenika unutar odjela za računalstvo u oblaku. Riječ je o potezu koji, objašnjava Bloomberg, prati internu peticiju zaposlenika koji tvrde da se unutar tvrtke vrši sustavno zlostavljanje te da se zauzima 'negativno stajalište prema ženama i nedovoljno predstavljenim skupinama'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE