GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četiri kompanije licitirale za 5G frekvencije u Njemačkoj

Četiri kompanije licitirale za 5G frekvencije u Njemačkoj
LICITACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2019 / 15:05
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - U Njemačkoj su se četiri kompanije na dražbi natjecale za 5G frekvencije, što je u državnu blagajnu donijelo 6,6 milijardi eura i novu kompaniju na tržištu, pa se očekuju koristi za potrošače u vidu povoljnijih cijena.

Pored dosadašnjih kompanija - Telekoma, Vodafona i Telefonice, na tržište mobilne telekomunikacije je ušla kompanija Drilisch, priopćio je Savezni ured za mreže, a prenose u četvrtak novinske agencije.

"Ulaskom četvrtog operatera na tržište bit će ojačana tržišna konkurencija. Za potrošače to konkretno znači smanjenje cijena kod sklapanja novih ugovora", rekao je Vitali Gretschko iz think-tanka ZEW za njemačku novinsku agenciju DPA.

Internetski portal za usporedbu cijena Verivox smatra da će ulazak operatera Drillisch, koji je u vlasništvu kompanije United Internet s markom 1&1 koja dosad nije imala vlastitu mrežu, donijeti "nove impulse" na tržište s "modernim i potrebama potrošača prilagođenim segmentom cijena".

Četiri telekomunikacijske kompanije su ukupno uplatile 6,6 milijardi eura za nove 5G frekvencije, što je dvostruko više od očekivanog.

Političar Liberalno-demokratske stranke Frank Sitta smatra da su izdaci kompanija za frekvencije previsoki te da će im ta sredstva nedostajati prilikom gradnje nove 5G mreže, a slično misli i oporbena stranka Zeleni.

Demokršćansko-socijaldemokratska vlada ističe kako sredstva dobivena na dražbi 5G frekvencija neće biti upotrijebljena za krpanje proračuna, nego će, kako je rekao ministar financija Olaf Scholz, biti uložena u ubrzanu modernizaciju fiksne internetske mreže i digitalizaciju škola i vrtića.

Tagovi: 5G frekvencije, 5G mreža, 5G tehnologija, Deutsche Telekom, Vodafon, Telefonica, Drilisch
PROČITAJ I OVO
Netflix sutra objavljuje završetak La Case de Papel
HITOVI
Netflix sutra objavljuje završetak La Case de Papel
MADRID - Netflix u petak objavljuje posljednjih pet epizoda španjolske serije 'La Case de Papel' ('Money Heist'), velikog međunarodnog hita koji nije otvorio, nego raznio vrata drugim produkcijama na neengleskom jeziku na streaming servisima.
Square mijenja ime u Block
REBRANDING
Square mijenja ime u Block
NEW YORK - Platni div Square promijenit će svoje korporativno ime u Block, službeno od 10. prosinca.
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu
POTEZI
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu

SAN FRANCISCO - Meta, Facebookova matična kuća, priopćila je u srijedu da je maknula zlonamjerne mreže koje su se koristile raspravama o cjepivu kako bi uznemiravale stručnjake i unosile podjelu u društvo, što potvrđuje da dezinformiranje u vezi s pandemijom ne popušta.

Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
INVESTICIJE
Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
ZAGREB - Hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom Feelsgood sklopio je ugovor o ulaganju 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON specijaliziran za financijsko savjetovanje građana u financijskim poteškoćama i pomoć blokiranima, izvijestili su u srijedu iz tog fonda.
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ŠIRENJE
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ZAGREB - Domaća IT tvrtka Infinum potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development koja se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija te u iduće tri godine planira ulagati i povećati broj zaposlenih u toj tvrtki sa sadašnjih 30 na oko 100, izvijestili su u srijedu iz Infinuma, ne navodeći iznos te transakcije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE