GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četiri kompanije licitirale za 5G frekvencije u Njemačkoj

Četiri kompanije licitirale za 5G frekvencije u Njemačkoj
LICITACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2019 / 15:05
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - U Njemačkoj su se četiri kompanije na dražbi natjecale za 5G frekvencije, što je u državnu blagajnu donijelo 6,6 milijardi eura i novu kompaniju na tržištu, pa se očekuju koristi za potrošače u vidu povoljnijih cijena.

Pored dosadašnjih kompanija - Telekoma, Vodafona i Telefonice, na tržište mobilne telekomunikacije je ušla kompanija Drilisch, priopćio je Savezni ured za mreže, a prenose u četvrtak novinske agencije.

"Ulaskom četvrtog operatera na tržište bit će ojačana tržišna konkurencija. Za potrošače to konkretno znači smanjenje cijena kod sklapanja novih ugovora", rekao je Vitali Gretschko iz think-tanka ZEW za njemačku novinsku agenciju DPA.

Internetski portal za usporedbu cijena Verivox smatra da će ulazak operatera Drillisch, koji je u vlasništvu kompanije United Internet s markom 1&1 koja dosad nije imala vlastitu mrežu, donijeti "nove impulse" na tržište s "modernim i potrebama potrošača prilagođenim segmentom cijena".

Četiri telekomunikacijske kompanije su ukupno uplatile 6,6 milijardi eura za nove 5G frekvencije, što je dvostruko više od očekivanog.

Političar Liberalno-demokratske stranke Frank Sitta smatra da su izdaci kompanija za frekvencije previsoki te da će im ta sredstva nedostajati prilikom gradnje nove 5G mreže, a slično misli i oporbena stranka Zeleni.

Demokršćansko-socijaldemokratska vlada ističe kako sredstva dobivena na dražbi 5G frekvencija neće biti upotrijebljena za krpanje proračuna, nego će, kako je rekao ministar financija Olaf Scholz, biti uložena u ubrzanu modernizaciju fiksne internetske mreže i digitalizaciju škola i vrtića.

Tagovi: 5G frekvencije, 5G mreža, 5G tehnologija, Deutsche Telekom, Vodafon, Telefonica, Drilisch
PROČITAJ I OVO
Xiaomi o crnoj listi u SAD-u: Poduzet ćemo radnje da se zaštitimo
REAKCIJE
Xiaomi o crnoj listi u SAD-u: Poduzet ćemo radnje da se zaštitimo
ZAGREB - Tvrtka Xiaomi poštuje zakone i posluje u skladu s regulativama na svim tržištima, te će poduzeti odgovarajuće radnje kako bi zaštitila svoje i interese dioničara, službeni je odgovor je iz Xiaomija na objavu američkog Ministarstva obrane (DOD) i stavljanja Xiaomija na "crnu listu" kineskih kompanija.
Amazon suočen s kolektivnom tužbom zbog dogovaranja cijena e-knjiga
TUŽBA
Amazon suočen s kolektivnom tužbom zbog dogovaranja cijena e-knjiga

NEW YORK - Čitatelji u nekoliko američkih saveznih država podigli su kolektivnu tužbu protiv maloprodajnog internetskog diva Amazona, tvrdeći da je u dogovoru sa skupinom izdavača napuhavao cijene e-knjiga.

Trump proširio crnu listu kineskih kompanija
CRNA LISTA
Trump proširio crnu listu kineskih kompanija
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump odlučio je iskoristiti posljednje dane mandata za proširenje ‘crne liste’ kineskih kompanija koje optužuje za povezanost s vladom u Pekingu, pridruživši im tehnološkog diva Xiaomija i naftnu kompaniju CNOOC.
Evo što donose CIA-ini dokumenti o NLO-ima
DOKUMENTI
Evo što donose CIA-ini dokumenti o NLO-ima
NEW YORK - Internetska stranica The Black Vault inače objavljuje javno dostupne, ali teško dobavljive dokumente američkih vlasti.
Wikipedia slavi dvadeseti rođendan
ENCIKLOPEDIJA NEZNALICA
Wikipedia slavi dvadeseti rođendan
NEW YORK - Wikipedia je i dalje najveće digitalno opće dobro koje nam je internet omogućio - besplatna 'online' enciklopedija, jedan od posljednjih "dinosaura" slobodarskog i participativnog interneta slavi 20 godina postojanja s nekoliko izazova koje mora prevladati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE