GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čak 2,7 milijardi minuta video poziva kroz Microsoft Teams u jednom danu

Čak 2,7 milijardi minuta video poziva kroz Microsoft Teams u jednom danu
EKSPLOZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2020 / 13:05
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Rad od doma, vidjeli smo to na mnogim primjerima posljednjih tjedana, nagnao je ljude na promjenu navika, pa su se tako poslovni i privatni korisnici sve više okrenuli video pozivima kako bi – uz poštivanje mjera društvenog distanciranja – ostali u kontaktu sa svojim suradnicima i bližnjima.

Microsoftov alat Teams je, uz Zoom, jedan od najvećih "dobitnika" ove situacije i bilježi velik rast korištenja, pogotovo kad je riječ o upotrebi u edukativne svrhe i za video pozive.

Microsoft Teams je, podsjetimo, privremeno dostupan za besplatno korištenje što su mnogi očito iskoristili. Tijekom prošlog mjeseca broj minuta ostvarnih video poziva kroz Teams rastao je, kao i zaraza koronavirusom, eksponencijalno – pa je zadnjeg dana ožujka ostvareno rekordnih 2,7 milijarde minuta video razgovora. To je čak 200% više nego samo dva tjedna ranije, a veliki porast koincidira s time što je sve više zemalja donijelo strože mjere o ostanku kod kuće.

Obrazovni paket Teams for Education koristi se u 175 zemalja svijeta. Korisnici Teamsa u prosjeku dvostruko češće uključuju video pozive nego inače, a ukupno je na mjesečnoj razini rast korištenja video konferencija bio čak 1.000% u odnosu na ožujak prošle godine.

Još jedan zanimljiv podatak proizišao je iz Microsoftove analize korištenja Teamsa. Naime, prosječno vrijeme koje protekne od prvog do zadnjeg korištenja Teamsa u jednom danu kod prosječnog je korisnika poraslo za sat vremena. To bi u prijevodu značilo da ljudima radni dan od kuće traje nešto duže, odnosno da radne zadatke pokušavaju "razlomiti" i kombinirati s drugim aktivnostima kada nisu strogo ograničeni radnim vremenom.

Tagovi: Microsoft Teams, Microsoft, Zoom
PROČITAJ I OVO
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE