GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Baidu najavio vlastiti chatbot, dionice katapultirane

Baidu najavio vlastiti chatbot, dionice katapultirane
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2023 / 07:53
Autor: SEEbiz
PEKING - Dionice Baidua porasle su za više od 13% u Hong Kongu nakon što je kompanija objavila da će pokrenuti vlastiti chatbot za umjetnu inteligenciju.

Dionica je porasla na 159,80 hongkonških dolara, ili 13,48% u jutarnjoj trgovini u Aziji. To je najviša razina dionica od sredine veljače 2022.

Tvrtka je u izjavi rekla da će njen projekt AI chatbota vjerojatno završiti interno testiranje u ožujku prije nego što bude javno objavljen, te da će se zvati "Ernie bot" na engleskom ili "Wenxin Yiyan" na kineskom.

Baiduova najava, koja je potvrdila ranija izvješća, dolazi nakon što je ChatGPT koji podržava Microsoft porastao u popularnosti. Google je nedavno najavio sličnu uslugu, Bard A. I.

Ernie je kratica za "Enhanced Representation through Knowledge Integration", rekao je Baidu, opisujući ga kao "model velikog jezika" koji je predstavljen 2019.

"Ono što razlikuje ERNIE od drugih jezičnih modela je njegova integracija opsežnog znanja s ogromnim podacima, što rezultira iznimnim mogućnostima razumijevanja i generiranja", rekao je Baidu.

"Od tada se razvio u niz naprednih velikih modela koji su sposobni nositi se sa širokim rasponom zadataka, kao što je razumijevanje jezika, generiranje jezika i generiranje teksta u sliku", rečeno je.

U prezentaciji ranije ove godine, glavni tehnološki direktor Haifeng Wang naglasio je važnost dubinskog učenja kao srži umjetne inteligencije i da ono pokazuje "sve veći potencijal".

"Ako možete iskoristiti ove sposobnosti stvaranja sadržaja u najvećoj mjeri, tada možete izvršiti mnoge važne zadatke filmske produkcije", rekla je Hua Wu, predsjednica Tehnološkog odbora Baidu, o sadržaju generiranom umjetnom inteligencijom na događaju.

Tagovi: Baidu, chatbot, ChatGPT, Microsoft, Google
PROČITAJ I OVO
TikTok: 150 milijuna aktivnih korisnika mjesečno u SAD-u
KORISNICI
TikTok: 150 milijuna aktivnih korisnika mjesečno u SAD-u
PEKING - Kineska društvena mreža TikTok objavila je da ima 150 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u SAD-u, što je 50 posto više nego 2020. godine, kada ih je bilo 100 milijuna.
Pulski CMG Digital neočekivano podijelio 30-ak otkaza
OTKAZI
Pulski CMG Digital neočekivano podijelio 30-ak otkaza
PULA - Poznata pulska tvrtka CMG Digital, koja je do sada slovila kao vrlo uspješan i avangardan poslodavac, pa su se do prije samo nekoliko mjeseci hvalili da ulažu, primjerice, u mentalno zdravlje svojih zaposlenika, prošlog je tjedna neočekivano podijelila otprilike 30 otkaza.
Amazon planira otpustiti još 9.000 radnika u nadolazećim tjednima
PLANOVI
Amazon planira otpustiti još 9.000 radnika u nadolazećim tjednima
SEATTLE - Amazon, platforma za e-trgovinu, sljedećih će tjedana otpustiti još 9000 radnika, rekao je danas izvršni direktor Andy Jesse, prenosi CNBC.
Mit ili stvarnost: Mogu li pametni telefoni zamijeniti poslovna računala?
POSLOVNI TELEFON
Mit ili stvarnost: Mogu li pametni telefoni zamijeniti poslovna računala?
Svatko od nas vlasnik je barem jednog mobilnog uređaja i gotovo svi ih koristimo - pretjerano.
Smanjenje neto dobiti M San Grupe u 2022
PAD
Smanjenje neto dobiti M San Grupe u 2022
ZAGREB - Hrvatski distributer i proizvođač informatičke opreme i potrošačke elektronike M San Grupa oštro je smanjila svoju konsolidiranu neto dobit nakon manjinskih udjela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE