GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijski tehnološki div dolazi u Zagreb

Azijski tehnološki div dolazi u Zagreb
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2021 / 12:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kada je riječ o IoT pametnim sustavima, tvrtka Advantech je vodeći svjetski brend. Širenjem tržišta odlučili su ostvariti poslovno partnerstvo s tvrtkom s područja jugoistočne Europe, te su dogovor postigli s brzorastućom tvrtkom Proton EL iz Zagreba (skraćeno PROEL).

Iako je Advantech osnovan još 1983. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, vrlo brzo nakon rasta poslovanja preselili su svoje urede i proizvodnju u Tajvan. Danas je to najveći dobavljač industrijske opreme na području Azije, te jedan od vodećih u cijelome svijetu.

Danas za ovog giganta radi preko 5 tisuća zaposlenika diljem svijeta, a godišnje zavrte preko 1,7 milijardi dolara prometa. Advantech proizvodi zastupljeni su u svakom dijelu industrijskog svijeta, a nalazimo ih i na domaćem tržištu.

Do sada su u Hrvatskoj bili prisutni preko nekoliko preprodavača, među kojima je bio i PROEL, a od uspostave partnerskog odnosa ove dvije kompanije, priča se za naše tržište značajno mijenja. PROEL svojim kupcima od sada može ponuditi bolje cijene i tehničku podršku, kao i bržu isporuku opreme.

Advantech ima veliki centar i urede u Nizozemskoj, koji je središte za europsko tržište, a sada će dio opreme biti i na domaćem tržištu. Iz tvrtke ističu kako će na svoj lager staviti određeni asortiman opreme, a glavni izvor dobave bit će brza veza s Eindhovenom.

Razlog tome je prevelik asortiman Advantech opreme, stoga će fokus domaće tvrtke biti proizvodi iz kategorije industrijske automatizacije. U tu kategoriju spadaju industrijska računala, monitori, touch paneli, kontroleri, I/O moduli, komunikacijski uređaji, tj. većina opreme koju možemo pronaći u industrijskom okruženju.

Ovakve suradnje nisu neka velika novost u poslovanju velikih korporacija. One vrlo često stvaraju partnerstva s lokalnim kompanijama za razne dijelove svijeta, kada se žele približiti novom tržištu.

Odlučili su na ovaj načini zadovoljiti svoje kupce s područja jugoistočne Europe. Razlog zašto su odabrali baš Zagreb leži u činjenica da je Hrvatska u Europskoj uniji, što olakšava međunarodnu trgovinu robom.

Tako je PROEL u ovom partnerskom odnosu dobio odobrenje za poslovanje na području okolnih država, s naglaskom na tržište Srbije i Bosne i Hercegovine.

Bogato iskustvo s industrijskom opremom, te velik broj zastupništva koje već sada posjeduje PROEL, sigurno će pomoći u ovoj poslovnoj suradnji. Prema svemu sudeći, radi se o win-win-win situaciji za sve tri strane; Advantech, PROEL i kupce.

 

Tagovi: Advantech, IoT pametni sustavi
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE