GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Autor biografije o Steveu Jobsu piše knjigu o Elonu Musku

Autor biografije o Steveu Jobsu piše knjigu o Elonu Musku
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2021 / 07:40
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američki spisatelj Walter Isaacson, autor biografije o suosnivaču Applea Steveu Jobsu, koja je postala bestseler, prihvatio se pisanja knjige o izvršnome direktoru tvrtke Tesla Inc., Elonu Musku.

"Ako vas zanimaju Tesla, SpaceX i općenito ono što ja radim, @WalterIsaacson piše biografiju o meni", tvitao je Musk prošli tjedan.

Odgovarajući korisnicima društvenih mreža, Musk je kazao da 0s Isaacsonom surađuje već nekoliko dana jer treba prikupiti materijal za knjigu.

Isaacson je u intervjuu za Yahoo Finance prije nekoliko mjeseci Muska usporedio s Jobsom, kazavši da je Musk "na određen način Steve Jobs našeg vremena".

Američki novinar, profesor i spisatelj autor je i djela o Benjaminu Franklinu te o Albertu Einsteinu, a potonja je poslužila kao predložak za TV seriju pod nazivom "Genij".

O Musku je već izašla biografija koju je napisao američki kolumnist i pisac Ashlee Vance, a objavljena je 19. svibnja 2015. godine, prije nego što je tvrtka Tesla postala najvrjednija automobilska kompanija na svijetu.

Naziv Vanceove biografije je "Elon Musk: Tesla, SpaceX i potraga za fantastičnom budućnošću".

Knjiga prati život Elona Muska od njegova djetinjstva do razdoblja što ga je proveo na Zip2 i PayPalu, a potom u SpaceX-u, Tesli i SolarCityju.

Drugome korisniku Twittera, koji je Muska pitao znači li informacija o novoj biografiji to da Musk ne kani pisati autobiografiju, on je odgovorio: "Možda jednog dana".

"Napokon..., netko će prodrijeti u tihu, tajanstvenu, nespoznatljivu fasadu koju određeni predmet projicira", napisao je drugi korisnik na Twitteru, na što je Musk reagirao smajlićem.

Tagovi: Steve Jobs, Elon Musk, Walter Isaacson, Tesla, Apple
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE