GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ARICOMA Group preuzima tehnološku kompaniju Seavus

ARICOMA Group preuzima tehnološku kompaniju Seavus
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2020 / 14:37
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - – Predstavnici ARICOMA Grupe, koja je deo Karel Komarek KKCG grupacije, su najavili veliki korak u internacionalnoj ekspanziji kompanije. Kako se navodi u Ugovoru o kupovini, ARIKOMA Grupa ce pripojiti tehnološku kompaniju Seavus.

Sa ovom akvizicijom, ARICOMA osvaja dalje tržišta Evrope i jača svoju poziciju u USA. Na ovaj način, kompanija postaje internacionalni igrač u IT Industriji sa konsolidovanim prihodom od 300 miliona Eura, dobiti pre isplate kamata, poreza i amortizacije (EBTDA) od preko 23 miliona i više od 2800 zaposlenih.

“Ovom akvizicijom, KKCG grupa ispunjava svoju dugoročnu strategiju na polju informacionih tehnologija. Od samog osnivanja ARICOMA Grupacije, u koju smo konsolidovali velike igrače na Češkom IT tržištu, mi smo oduvek predviđali da je sledeći korak internacionalna ekspanzija. Lično, meni je zaista veoma drago da smo bili u mogućnosti da završimo ovu transakciju u ovim izazovnim vremenima” – rekao je Michael Tomanek, Direktor za tehnološke investicije KKCG.

ARICOMA Grupa (Konsolidaciona platforma za IT usluge KKCG Grupacije) nastavlja da prati svoju ambiciju da postane vodeci Evropski provajder usluga koji će, kako kaže Tomanek, grupisati specijalizovane kompanije koje će zajedno ponuditi klijentima širok spektar usluga digitalne transformacije.

“Sa širokim opsegom usluga fokusiranih na IT konsalting, razvoj softvera, implementaciju softverskih rešenja i produkata za održavanje i podršku, menadžment infrasrukture, cyber sigurnost i usklađenost sa procedurama, Seavus se savršeno uklapa u portfolio ARICOMA Grupe“ – kaže Milan Sameš, CEO ARICOMA Grupe.

Sameš se je takodje pozitivno izrazio po pitanju istorije Seavus kompanije koja je osnovana 1999 godine i koja se je od tada uspesno razvijala. Najbolje svedočenje o njihovom uspehu i kvalitetu njihovih 800 zaposlenih je činjenica da kompanija uspešno pruža svoje usluge u mnogim zemljama Evrope, Skadinavskom regionu, zemljama Beneluksa, Svajcarskoj kao i USA. Među njihove najveće klijente spadaju kompanije iz sektora Telekomunikacija (Sunrise, Tele2, A1, Globalstar), bankarske industrije (Erste banka, Banca Intesa, Marginalen Banka) i tehnološke kompanije poput “Bosch” -a. “Iskustva koja smo stekli tokom ove godine koju je obeležila pandemija Korona virusa, govori nam da se digitalna transformacija kompanija odvija mnogo brže nego što smo očekivali. Mi u ovome vidimo veliku priliku za dalji rast. Akvizicija sa Seavus – om se u ovaj naš plan savršeno uklapa” – rekao je Sameš.

Jedan od glavnih ciljeva ARICOMA Grupe je da učvrsti svoju poziciju na stranom tržištu a u isto vreme podrži dinamičan razvoj svojih softverskih rešenja i servisa.

“Mi smo čvrsto uvereni da će uključivanje jakog strateškog partnera poput ARICOMA Grupe, ubrzati inovacije i dalje ojačati naše mogućnosti da ponudimo usluge razvoja softvera visokog kvaliteta kao i rešenja novih generacija našim klijentima širom sveta. Na ovaj način, ostaćemo ne samo posvećeni daljem uspehu, već ćemo biti još više motivisani da dostignemo naš cilj – proširimo portfolio naših klijenata, postanemo njihov veran partner u procesu digitalizacije i na taj način, postanemo jedan od vodećih provajdera IT usluga u Evropi. Seavus će biti veliki deo uspešne priče KKCG Grupacije” – rekao je Igor Leštar, Predsednik upravnog odbora Seavus Grupe.

Sa ovom akvizicijom, sve operacije i biznis linije će ostati nepromenjene u bližoj budućnosti. ARICOMA Grupa je posvećena održavanju načina rukovođenja i vrednostima koje su Seavus načinile partnerom i pružaocem usluga od poverenja kao i pouzdanim poslodavcem.

Tagovi: ARICOMA Group, Seavus, Milan Sameš, Michael Tomanek, Karel Komarek KKCG grupacija, rste banka, Banca Intesa, Marginalen Banka
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE