GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Appleovi rezultati bolji od očekivanja

Appleovi rezultati bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2020 / 14:57
Autor: SEEbiz
CUPERTINO - Apple je objavio bolje rezultate nego što su analitičari procjenjivali, pa je cijena dionice najvrijednije američke kompanije u produženom trgovanju porasla 2 posto.

Apple Inc izvijestio je o prodaji i dobiti za praznični trgovački kvartal iznad očekivanja na Wall Streetu, zahvaljujući rastućoj prodaji iPhonea prvi put u godinu dana i sve većoj potražnji za dodacima poput bežičnih slušalica AirPods.

Izvedba je nadmašila zabrinutost zbog izbijanja koronavirusa u Kini, najvećeg tržišta i proizvodnog centra za Apple, te neznatni nedostatak prihoda u tvrtkinim uslugama, što uključuje i novu Apple TV %2B streaming ponudu.

Glavni izvršni direktor Tim Cook rekao je Reutersu da se tvrtka koristi širim predviđenim rasponom predviđanja zbog nesigurnosti koju je stvorio koronavirus.

"Prošli tjedan smo imali ograničeno putovanje u kritičnim poslovnim situacijama", rekao je. "Situacija se razvija i još uvijek prikupljamo mnoštvo podataka i vrlo je pažljivo nadgledamo."

Apple ima dobavljače na području Wuhana, u srcu epidemije, ali ima druge mogućnosti, rekao je Cook. Tvornice izvan područja Wuhana neće se otvoriti nakon blagdanskog tjedna sve do 10. veljače, rekao je Cook, ali Apple je to kašnjenje ponovnog pokretanja proizvodnje ugradio u svoju širu prognozu prihoda.

Broj aktivnih iPhonea, računala i drugih uređaja u vlasništvu kupaca, nazvanih Appleovom instaliranom bazom, porastao je za 100 milijuna na više od 1,5 milijardi tijekom prošle godine. Rukovoditelji Applea postavili su novi cilj od 600 milijuna plaćenih pretplatnika za glazbu, TV, igre i ostale usluge do kraja kalendarske 2020. godine.

Tagovi: Apple, Tim Cook, iPhone
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE