GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aplikaciju Stop COVID-19 instalirao mizeran broj građana

Aplikaciju Stop COVID-19 instalirao mizeran broj građana
BEZ INTERESA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2020 / 20:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Aplikacija Stop COVID-19 zasad među građanima Hrvatske nije polučila značajniji interes i objektivno je upitno hoće li ovaj pokušaj suzbijanja epidemije imati ikakvog smisla i rezultata.

Aplikacija je predstavljena 27. srpnja, ali je nije instalirao dovoljan broj građana, ali ju je tek nešto više od 35.000 građana odlučilo instalirati na svoje mobilne uređaje, što je daleko premalo.

Podaci za prošlu godinu govore da je u Hrvatskoj bilo oko 4,4 milijuna korisnika mobitela, a za ispunjenje svrhe aplikacije Stop COVID-19 trebalo bi je koristiti barem 60 posto građana.

Ministar zdravstva Vili Beroš svejedno je optimističan i vjeruje da će brojka rasti u nadolazećim danima i tjednima, a objasnio je i zašto za RTL televiziju.

“Drago mi je da su aplikaciju Stop Covid-19 naši građani prihvatili kao alat u prevenciji širenja zaraze koronavirusom. Ovom aplikacijom Hrvatska je dio mreže europskih zemalja koju građani koriste dragovoljno, a svi podaci su zaštićeni. Vjerujem da će putem ove mobilne aplikacije građani dobivati pravodobne i korisne informacije o mogućim kontaktima sa zaraženim osobama i time štititi svoje zdravlje”, naglasio je ministar pa dodao:

“Iskustva drugih zemalja govore da o aplikaciji postoje različita razmišljanja i stajališta, ali kao hrvatski ministar zdravstva mišljenja sam da nam je dužnost građanima osigurati takvu jednu mogućnost anonimne i sigurne zaštite od eventualne zaraze, a na građanima je da procijene njezinu korist za svakog ponaosob i odluče hoće li je koristiti. Ja sam, kao i moje kolegice i kolege skinuo aplikaciju, i kao liječnik je preporučam.”

Tagovi: Stop COVID-19, koronavirus, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE