GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aplikacija za euro od tvrtke šogorice HDZ-ova načelnika

Aplikacija za euro od tvrtke šogorice HDZ-ova načelnika
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2022 / 09:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iza preskupe aplikacije za preračunavanje kuna u euro koju je Hrvatska narodna banka platila čak 275 tisuća kuna stoji zajednica ponuditelja, među kojima i jedna kompanija poznata javnosti, piše Jutarnji list.

Riječ je o tvrtki Trotočka d.o.o. u vlasništvu Ileane Filić, šogorice HDZ-ova načelnika Voćina Predraga Filića. Riječ je o tvrtki osnovanoj 2019. godine o kojoj se pisalo prije nekoliko mjeseci, kad je kao nepoznata agencija dobila 300 tisuća kuna vrijedan posao organizacije prezentacija i ostalih usluga u sklopu projekta e-Turizam, a portal Net.hr tada je utvrdio kako Trotočka uglavnom posluje s gradovima, općinama, županijama i institucijama kojima upravljaju HDZ-ovci.

Kad je u pitanju famozna HNB-ova aplikacija za preračunavanje kuna u eure, pokazalo se da se posao plaćen 275 tisuća kuna mogao napraviti za puno manje nakon što su učenici jedne STEM radionice iz Pazina takvu aplikaciju napravili sami u samo nekoliko sati, a da pritom nisu utrošili gotovo 300 tisuća kuna.

Posao je HNB dodijelio konzorciju, tvrtki Trotočka d.o.o, SM Studio Marketing Komunikacije d.o.o. za promidžbu i ispitivanje tržišta i Printshop d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i poslovne usluge, i to u sklopu velikog natječaja “Usluge kreiranja i provođenja informativne nacionalne kampanje u cilju provedbe Nacionalnog plana zamjene hrvatske kune eurom” vrijednog čak 27 milijuna kuna.

Nabavka aplikacije bila je dio prve grupe tog velikog natječaja vrijedne 6,8 milijuna kuna, u sklopu koje je, doznaje dnevnik, ponuda Trotočke i ostalih kompanija iz konzorcija bila najjeftinija te je iznosila 3,9 milijuna kuna, što znači da su ostali ponuditelji za izradu aplikacije za koju sada znamo da se može izraditi u jednom danu – tražili i više iznose.

Kako neslužbeno doznajemo, upravo je tvrtka Trotočka bila zadužena za izradu sporne aplikacije dok su ostale kompanije iz zajednice ponuditelja radile produkciju i ostale poslove, piše novinarka Jutarnjeg lista Dora Koretić.

Tagovi: aplikacija za euro, Hrvatska narodna banka, Trotočka d.o.o.
PROČITAJ I OVO
Polovina potrošača u Srbiji troši više od 3.000 dinara mesečno na digitalne usluge
POTROŠNJA
Polovina potrošača u Srbiji troši više od 3.000 dinara mesečno na digitalne usluge
BEOGRAD – U poslednjem istraživanju digitalnih navika, gotovo polovina ispitanika iz Srbije kaže da troši više od 3.000 dinara mesečno na aplikacije ili virtuelne platforme, a svaki drugi ispitanik koristi onlajn usluge nekoliko puta dnevno.
Prodaja pametnih telefona u Kini pala 13 posto u 2022.
OŠTAR PAD
Prodaja pametnih telefona u Kini pala 13 posto u 2022.
ŠANGAJ - Prodaja pametnih telefona u Kini pala je 13 posto prošle godine, što je najveći pad u sektoru u desetljeću, budući da su potrošači oprezno kupovali, objavila je danas tvrtka za istraživanje tržišta IDC.
Google pristao ažurirati neke od svojih usluga u skladu sa zakonima o zaštiti potrošača EU
ODLUKE
Google pristao ažurirati neke od svojih usluga u skladu sa zakonima o zaštiti potrošača EU
NEW YORK - Europska komisija je u četvrtak objavila da je Google pristao uvesti promjene u Google Store, Google Play Store, Google Hotels i Google Flights.
Kompanije vivo i Zeiss stavljaju fotografiju pametnog telefona u fokus
SURADNJA
Kompanije vivo i Zeiss stavljaju fotografiju pametnog telefona u fokus
ZAGREB - Fokus predstavlja osnovni element fotografije — najoštriji dio slike koji usmjerava oko gledatelja na glavni subjekt kompozicije. Slično tome, fokus suradnje između viva i ZEISS-a usmjeren je na stvaranje prvoklasnog iskustva snimanja za korisnike i kontinuiranu optimizaciju snimanja pametnih telefona.
SAD i EU postigle sporazum o umjetnoj inteligenciji
SPORAZUM
SAD i EU postigle sporazum o umjetnoj inteligenciji
WASHINGTON - Sjedinjene Države i Europska unija u petak su objavile sporazum o ubrzanju i poboljšanju korištenja umjetne inteligencije (AI) za bolje rezultate poljoprivrede, zdravstvene zaštite, odgovora na hitne situacije, klimatskih prognoza i električne mreže.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE