GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aplikacija koju je izradila tvrtka Q iz Zagreba osvojila njemačku nagradu za inovaciju

Aplikacija koju je izradila tvrtka Q iz Zagreba osvojila njemačku nagradu za inovaciju
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Aplikacija koju je izradila IT tvrtka Q iz Zagreba za njemačku kompaniju medi osvojila je prestižnu nagradu za inovaciju, German Innovation Award 2020. Riječ je o revolucionarnoj medicinskoj aplikaciji „medi vision“ koja će biti dostupna korisnicima u 90 zemalja u kojima je medi prisutan, a na kojoj Q i medi zajednički rade već godinama.

Tvrtka medi sa sjedištem u njemačkom Bayreuthu jedan je od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih pomagala, trenutno zapošljava više od 2.700 ljudi, te je vjeran partner Q-a u razvoju visoko inovativnih medicinsko-tehnoloških rješenja. Suradnja na aplikaciji „medi vision“ odvijala se na nekoliko razina, od planiranja i razvoja strategije i dizajna, pa sve do razvoja i održavanja aplikacije.

„Medi vision“ je digitalni alat koji omogućava brza i precizna mjerenja pomoću 3D modela i tako olakšava izbor medicinskih pomagala. Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, a uskoro će se naći i u drugim dijelovima Europe na kojima medi posluje, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije. Ova inovacija tako će brojnim pacijentima diljem svijeta pomoći u bržem oporavku.

„Jako smo ponosni na našeg klijenta koji je dobio čak dvije nagrade na German Innovation Award 2020., od kojih je jednu nagradu osvojio za aplikaciju na kojoj je radio upravo naš tim u Zagrebu. Njemačko vijeće za dizajn koje je medi visionu dodijelilo nagradu najviše je bilo oduševljeno time što aplikacija može skenirati dio tijela, a zatim i izraditi 3D model kojeg korisnik može okretati u virtualnom prostoru“, pojasnio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

Njemačko priznanje samo je jedan od velikih uspjeha hrvatskog Q-a ove godine. U 2020. Q je ostvario najveće prihode do sada, 9 od 10 njegovih klijenata su lideri u svojim industrijama, s 10 od 10 najvećih klijenata radi direktno sa sjedištem, a proglašen je i jednom od 20 najboljih web development tvrtki u svijetu. Tijekom istog razdoblja Q-ov tim je obogaćen s 55 novih osoba, a zaposlenicima je na raspolaganju i 15 dodatnih benefita.

Tagovi: tvrtka Q, German Innovation Award, medi vision, Filip Ljubić
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE