GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aplikacija koju je izradila tvrtka Q iz Zagreba osvojila njemačku nagradu za inovaciju

Aplikacija koju je izradila tvrtka Q iz Zagreba osvojila njemačku nagradu za inovaciju
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Aplikacija koju je izradila IT tvrtka Q iz Zagreba za njemačku kompaniju medi osvojila je prestižnu nagradu za inovaciju, German Innovation Award 2020. Riječ je o revolucionarnoj medicinskoj aplikaciji „medi vision“ koja će biti dostupna korisnicima u 90 zemalja u kojima je medi prisutan, a na kojoj Q i medi zajednički rade već godinama.

Tvrtka medi sa sjedištem u njemačkom Bayreuthu jedan je od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih pomagala, trenutno zapošljava više od 2.700 ljudi, te je vjeran partner Q-a u razvoju visoko inovativnih medicinsko-tehnoloških rješenja. Suradnja na aplikaciji „medi vision“ odvijala se na nekoliko razina, od planiranja i razvoja strategije i dizajna, pa sve do razvoja i održavanja aplikacije.

„Medi vision“ je digitalni alat koji omogućava brza i precizna mjerenja pomoću 3D modela i tako olakšava izbor medicinskih pomagala. Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, a uskoro će se naći i u drugim dijelovima Europe na kojima medi posluje, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije. Ova inovacija tako će brojnim pacijentima diljem svijeta pomoći u bržem oporavku.

„Jako smo ponosni na našeg klijenta koji je dobio čak dvije nagrade na German Innovation Award 2020., od kojih je jednu nagradu osvojio za aplikaciju na kojoj je radio upravo naš tim u Zagrebu. Njemačko vijeće za dizajn koje je medi visionu dodijelilo nagradu najviše je bilo oduševljeno time što aplikacija može skenirati dio tijela, a zatim i izraditi 3D model kojeg korisnik može okretati u virtualnom prostoru“, pojasnio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

Njemačko priznanje samo je jedan od velikih uspjeha hrvatskog Q-a ove godine. U 2020. Q je ostvario najveće prihode do sada, 9 od 10 njegovih klijenata su lideri u svojim industrijama, s 10 od 10 najvećih klijenata radi direktno sa sjedištem, a proglašen je i jednom od 20 najboljih web development tvrtki u svijetu. Tijekom istog razdoblja Q-ov tim je obogaćen s 55 novih osoba, a zaposlenicima je na raspolaganju i 15 dodatnih benefita.

Tagovi: tvrtka Q, German Innovation Award, medi vision, Filip Ljubić
PROČITAJ I OVO
Softver domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro u najvećoj pivovari u Etiopiji
POSLOVI
Softver domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro u najvećoj pivovari u Etiopiji
ZAGREB - Softverska rješenja domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro za nadzor i praćenje pivskih bačava u procesu punjenja i distribucije primijenjena su u jednoj pivovari u Adis Ababi u Etiopiji, a u 2021. bit će u još dvije pivovare u vlasništvu kompanije BGI Ethiopia, izvijestili su u srijedu iz tvrtke 8Sigma.
Australija: Google informativnim portalom odgovara na zakon o plaćanju medijskog sadržaja
POTEZI
Australija: Google informativnim portalom odgovara na zakon o plaćanju medijskog sadržaja

CANBERRA - Google će idućih tjedana u Australiji oživjeti projekt vlastitog informativnog portala i već je naručio priloge, izjavili su urednici nekoliko manjih medija, ocrtavajući pokušaje digitalnog diva da minira najavljeni zakon o plaćanju medijskog sadržaja.

Usluge u oblaku podigle kvartalne rezultate Microsofta
RAST
Usluge u oblaku podigle kvartalne rezultate Microsofta
REDMOND - Američki softverski div Microsoft izvijestio je o snažnom rastu prihoda u drugom fiskalnom tromjesečju zahvaljujući uslugama u oblaku koje su doživjele procvat zahvaljujući radu i učenju od kuće u vrijeme pandemije koronavirusa.
Reorganizacija uprave Applea, Dan Riccio će biti zadužen za automobilski projekt
POTEZI
Reorganizacija uprave Applea, Dan Riccio će biti zadužen za automobilski projekt
CUPERTINO - Dan Riccio, dosadašnji šef hardverskog odjela u Appleu, poslan je na tajanstveni novi projekt, dok će njegovu ulogu u razvoju hardvera preuzeti dosadašnji potpredsjednik tog odjela John Ternus.
Twitter kupio newsletter startup Revue
ŠIRENJE
Twitter kupio newsletter startup Revue
NEW YORK - Twitter je preuzeo newsletter startup Revue kako bi privukli korisnike koji žele da zarade na svojim pratiteljima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE