GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amerikanci čine sve ne bi li blokirali Huawei u Brazilu

Amerikanci čine sve ne bi li blokirali Huawei u Brazilu
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2020 / 21:22
Autor: SEEbiz
RIO DE JANEIRO - Sjedinjene Države razgovaraju s Brazilom i lokalnim telekomunikacijskim kompanijama o financiranju nabave opreme pete generacije koju proizvode Ericsson i Nokia, rekao je američki veleposlanik u Brazilu Todd Chapman brazilskom listu Folha de S.Paulo.

U intervjuu objavljenom u četvrtak navečer, Chapman je rekao da je ova vrsta financiranja pitanje "nacionalne sigurnosti" Washingtona i da ima za cilj "zaštitu podataka i intelektualnog vlasništva, kao i osjetljivih podataka naroda".

Njegove primjedbe su udarac za najvećeg svjetskog proizvođača telekomunikacijske opreme, kineske tvrtke Huawei Technologies Co Ltd, koja je učvrstila svoju poziciju u Brazilu u posljednjih dvadeset godina.

Huawei nije odmah odgovorio na Reutersov zahtjev za komentar.

Kineska tvrtka uspješno je provela 5G testove sa sva četiri glavna operatera - Telefonica Brasil SA, TIM Participacoes SA, America Movil's Claro i Oi SA - i pomaže im u moderniziranju njihove infrastrukture uoči dugoočekivane aukcije za 5G mrežu.

Reuters je u kolovozu izvijestio da će Huawei uložiti 800 milijuna dolara za izgradnju još jedne tvornice u brazilskoj državi Sao Paulo do 2022. godine, i time povećati svoj latinoamerički trag usprkos američkim prigovorima.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa pozvala je vlade širom svijeta, uključujući Brazil, da izbjegnu Huawei zbog zabrinutosti za sigurno, ali malo je država dosad popustilo pod američkim pritiskom.

Tagovi: Huawei, 5G tehnologija, 5G mreža, Telefonica Brasil SA, TIM Participacoes, America Movils Claro, Oi SA, Ericsson, Nokia, Todd Chapman, Donald Trump
PROČITAJ I OVO
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE