GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američke kompanije: Zabrana WeChata mogla bi utjecati na našu konkurentnost

Američke kompanije: Zabrana WeChata mogla bi utjecati na našu konkurentnost
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2020 / 14:48
Autor: SEEbiz / H
ŠANGAJ - Američke kompanije s podružnicama u Šangaju smatraju da bi američka zabrana kineske aplikacije za razmjenu poruka WeChat mogla loše utjecati na njihovu konkurentnost i prihode, pokazalo je u srijedu objavljeno istraživanje američke komore.

Od 142 ispitanih tvrtki, njih 88 posto očekuje negativan utjecaj na poslovanje u slučaju gubitka WeChata kao komunikacijskog alata, stoji u istraživanju koje je ovog tjedna provela američka trgovinska komora AmCham u Šangaju.

Američki predsjednik Donald Trump u kolovozu je potpisao izvršnu uredbu o zabrani američkih transakcija putem WeChata od sredine rujna, pozivajući se zaštitu nacionalne sigurnosti. Njegova administracija tek treba detaljno opisati vrste transakcija na koje ta zabrana utječe.

Aplikacija WeChat u vlasništvu je najveće kineske kompanije za društvene medije i videoigre Tencent Holdings.

U SAD-u je ta aplikacija preuzeta relativno niskih 19 milijuna puta, pokazali su podaci američke kompanije Sensor Tower, no u Kini je to sveprisutna platforma za usluge kao što su videoigrice i plaćanja. No, koristi se i za komunikaciju pojedinaca i kompanija izvan Kine.

AmCham Šangaj priopćio je da je više od trećine ispitanika u istraživanju reklo da bi zabrana WeChata mogla dovesti do gubitka njihovih prihoda na globalnoj razini, pri čemu je gotovo pet posto ocijenilo da bi taj gubitak mogao biti veći od pet posto.

No, više od 70 posto ispitanika odgovorilo je da će utjecaj na prihode biti mali ili nikakav ako se ograniče transakcije unutar SAD-a, priopćio je AmCham.

Istraživanje je pokazalo i da je 88 posto ispitanih kompanija koristi WeChat prvenstveno kao alat za komunikaciju sa zaposlenicima, dok ga 78 posto koristi i za marketing. Više od 36 posto održava partnerske odnose s matičnom kompanijom Tencentom, pokazalo je istraživanje.

Tagovi: WeChat, Tencent, trgovinski rat, Donald Trump, američka ekonomija, kineska ekonomija
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE