GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ambiciozni tehnološki poduhvat Wande i Tencenta

Ambiciozni tehnološki poduhvat Wande i Tencenta
KINESKI DIVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2018 / 10:37
Autor: Branimir Vidmarović
KOLUMNA - Kineski divovi Dalian Wanda, Tencent i Hainan Gaopeng pokrenuli su zajedničko poduzeće Shanghai Binsheng Technology koje će se baviti razvojem tehnologija i savjetovanjem na području mrežnih, informacijskih, komunikacijskih i energetskih tehnologija i zaštite okoliša.

Kako prenosi Asia Times, temeljni kapital nove kompanije iznosi 670 milijuna dolara. Wanda Business Management koji je dio Wanda Grupe, u novom će poduzeću kontrolirati 51%. Tencentova Linzhi Tencent Technology držati će 42,48% dok će sve ostalo pripasti Hainan Gaopengu. Dalian Wanda je najveća kineska privatna kompanija koja se bavi nekretninama, industrijom zabave i sporta.

Tijekom prošlih šest godina, Wanda je pored američkog lanca kina AMC Cinema kupila Legendary Enterntainemnet, proizvođača jahti Sunseeker International te udio u Atletico Madridu,No, 2017. Wanda se uz druge divove poput HNA, Anbanga i Fosuna našla na meti žestoke kritike Komunističke partije Kine i Xi Jinpinga zbog prevelikog duga, premalog učinka na kinesko gospodarstvo te odljeva kapitala.

Ulaganja spomenutih kompanija Partija je nazvala „iracionalnim“ a dugovi Wande tako su postali integralni dio prioritetnog kineskog problema rastućeg duga lokalnih vlada. Sredinom prošle godine, kineski regulator je naredio provjere svih kredita koje banke pružaju velikim kompanijama .

Oblaci su se dodatno zgusnuli kada su među velikima počela prava uhićenja, istrage i zatvorske kazne. Direktor Anbanga, Wu Xiaohui osuđen je na 18 godina zatvora za financijske malverzacije. Drugi su pod istragom. Wanda je žurno počela rasprodaju problematičnih aktiva. Prema navodima Financial Timesa, udio u filmskoj industriji prodan je Alibabi za 747 milijuna dolara.

Gore spomenuti Tencent također u grupaciji s drugim kompanijama kupio je dio Wandionog poslovanja za 5.4 milijarde dolara. Pokretanje informatičko-tehnološkog poduzeća s Tencentom je korak kojim direktor Wande Wang Jianlin želi poručiti partijskoj jezgri i regulatorima da je Wanda shvatila signal i da ima kapacitete za okretanje prema tehnološkom razvoju u Kini. 

Informatizacija i razvoj visokih tehnologija je kineski državni prioritet, stoga je usmjeravanje poslovanja prema tom sektoru osim velikog potencijala još i zalog sigurnosti i opstojnosti.  Poslovne i osobne.Tencent je za to idealan partner. Kompanija je idejni pokretač i vlasnik WeChata, najveće i vrlo kompleksne društveno-financijske platforme koja u sebi integrira apsolutno sve različite strane online platformi a broji preko milijardu korisnika.

I Tencent ima svoje motive. Kompanija vodi u online segmentu, ali je zainteresirana za kombiniranje online i offline maloprodaje.

U Kini još tradicionalna, fizička maloprodaja još uvijek vrlo velik dio tržišnog kolača koji Tencent želi osvojiti kombinirajući svoja online znanja sa Wandinim offline dosegom. Isto tako, u segmentu online plaćanja, Tencent polako gubi bitku od Alibabinog Alipaya koji je sve popularniji od Tencentovog WePay-a pa je partnerstvo sa Wandom u tom smislu vrlo dobrodošlo.

Tagovi: Wanda Group, Tencent, Wang Jianlin, WeChat Pay, Alibaba, Alipay, Komunistička partija Kine, Dalian Wanda
PROČITAJ I OVO
Wikipedia uvodi nova pravila koja bi trebala eliminirati činjenične pogreške
REGULATIVA
Wikipedia uvodi nova pravila koja bi trebala eliminirati činjenične pogreške
NEW YORK - Poznata internetska enciklopedija Wikipedia uskoro bi trebala dobiti nova pravila ponašanja kako bi se spriječila različita neželjena ponašanja.
YouTube uvodi zanimljivu opciju
OPCIJE
YouTube uvodi zanimljivu opciju
NEW YORK - YouTube obiluje raznovrnim videozapisima i zbog toga je popularan među korisnicima koji često izgube pojam o vremenu kada ih gledaju i kasno idu na spavanje te budu iscrpljeni i pospani.
IBM potvrdio kako su otpuštanja neminovna
REZOVI
IBM potvrdio kako su otpuštanja neminovna
NEW YORK - Kriza izazvana epidemijom i dalje uzima danak što se tiče poslovnih aktivnosti. Ovaj put to je tvrtka IBM koja je sama utvrdila kako će otpuštati ljude, no nije specificirala koliko će njihovih radnika biti raspušteno ni u kojim uredima američke tvrtke.
Švedska dobila prvu 5G mrežu
5G
Švedska dobila prvu 5G mrežu
STOCKHOLM - Švedska je dobila prvu javnu mobilnu mrežu nove generacije (5G), objavila je grupa Tele2, pretekavši tako u posljednjim metrima utrke konkurentske tvrtke Teliju i Ericsson, prema medijskim izvješćima.
Huawei 5G signalom pokrio Mount Everest
USPJESI
Huawei 5G signalom pokrio Mount Everest
ZAGREB - U postavljanju odašiljača sudjelovalo je 100 radnika i korišteno je ukupno osam tona opreme, a pokrivenost signalom omogućena je i na samom vrhu gdje je brzina interneta 1 GB/s.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE