GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazon Web Services najavljuje velike investicije u Kinu

Amazon Web Services najavljuje velike investicije u Kinu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.12.2020 / 20:30
Autor: SEEbiz
PEKING - Amazon Web Services, platforma za usluge u oblaku američkog tehnološkog diva Amazona, povećat će ulaganje u rastuće tržište računalstva u oblaku u Kini i ubrzati korake da ponudi više usluga u oblaku u pokušaju promicanja digitalne transformacije i nadogradnje kineskih poduzeća .

Tržišna veličina kineske industrije računalstva u oblaku je ogromna, ali segment je još uvijek u povojima, rekao je Gu Fan, generalni direktor upravljanja proizvodima i strategijom izlaska na tržište u AWS China, dodajući da ima veliko povjerenje u kinesko tržište.

"Vidjeli smo da neke kineske internetske tvrtke i brzorastuće startupe koji se bave zdravstvom, obrazovanjem i medijima imaju sve veće zahtjeve za oblačnim uslugama. AWS je posvećen pomaganju kineskim poduzećima u digitalizaciji i inoviranju njihovog poslovanja, kao i u ubrzavanju transformacije tradicionalnih tvrtki ", Rekao je Gu.

Dodao je da sve veća skupina domaćih poduzeća koristi globalnu infrastrukturu i usluge u oblaku AWS-a kako bi ojačala svoj poticaj globalizacije i učinila ih agilnijima s nižim troškovima.

Gu je rekao da će AWS ubrzati uspostavljanje većeg broja usluga u oblaku u Kini kako bi se zadovoljile potrebe kineskih kupaca i pružila rješenja po mjeri za kinesko tržište. U prvoj je polovici godine lansirao više od 150 usluga i značajki za računalstvo u oblaku u zemlji.

Kineska akademija za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju priopćila je da je tržište javnih usluga u oblaku u Kini u 2019. godini doseglo 68,9 milijardi juana (10,5 milijardi dolara), što je 57,6 posto više u odnosu na 2018. Očekuje se da će tržište brzo rasti tijekom sljedeće tri godine i doseći 230,7 milijardu juana do 2023. godine.

Tagovi: Amazon Web Services, cloud, Gu Fan, usluge u oblaku, kinesko tržište
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE