GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazon ulazi u gaming industriju

Amazon ulazi u gaming industriju
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2020 / 09:29
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
NEW YORK - Kako bi sustigao Apple i Google, vodeći div internet trgovine, Amazon, odlučio je zakoračiti u jednu od najvrjednijih industrija današnjice – gaming industriju.

Njihov plan uključuje razvoj vlastitih igara, ali i platforme za igranje videoigara u oblaku – Project Tempo. Sličan sustav već je do sada razvio Google koji je nazvao Stadia, dok je Apple za svoje korisnike razvio Arcadu. Za razliku od klasičnih igara za računala i konzole za koje je potrebno kupiti snažan hardver na kojem će se pokretati igre, za uživanje u igrama u oblaku uopće nije važan hardver koji posjedujete. Potrebno je samo imati internetsku vezu i uređaj s kojim ćete se moći spojiti na internet.

Kako navodi New York Times, Amazon je prvotnu verziju svog sustava trebao predstaviti krajem ove godine, no čini se kako će zbog krize uzrokovane koronavirusom predstavljanje Tempa prebaciti za iduću godinu. I dok cloud sustav korisnici neće vidjeti sve do 2021. godine, u svibnju ove godine najavljeno je puštanje prve originalne video igre, Crucible.

Inače, pokretanje vlastitog cloud sustava za videoigre bila bi prva velika investicija Amazona u segmentu zabave. Naime, ovaj američki div zadnji put je u segmentu zabave investirao prije otprilike 15 godina pokretanjem streaming servisa za serije i filmove, Amazon Prime.

Pokretanjem novog gaming servisa, prema predviđanjima stručnjaka, Amazon bi u svoju 'bazu' mogao dovući oko milijun novih pretplatnika.

Tagovi: Amazon, gaming industrija, Crucible, Amazon Prime, Apple, Google, Jeff Bezos
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE