GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazon će uložiti milijarde dolara u Novi Zeland

Amazon će uložiti milijarde dolara u Novi Zeland
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2021 / 13:02
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Amazon je objavio da planira uložiti 7.5 milijardi novozelandskih dolara (5.3 milijarde američkih dolara) u izgradnju novih podatkovnih centara na Novom Zelandu.

Amazon Web Services izgradit će nove podatkovne centre, koji će u idućih 15 godina rezultirati otvaranjem tisuću novih radnih mjesta, poručili su iz američkog diva.

"AWS podržava tisuće organizacija diljem Novog Zelanda u nastojanjima da kreiraju inovacije, uspiju i rastu na globalnoj razini", rekao je glasnogovornik kompanije Prasad Kalyanaraman.

"Uzbuđeni smo što ćemo na lokalnoj razini izgraditi novu infrastrukturu svjetske klase, poučavati Novozelanđane traženim digitalnim vještinama i nastaviti pomagati lokalnim organizacijama u kreiranju aplikacija koje ubrzavaju digitalnu transformaciju i potiču gospodarski rast", dodao je.

Projekt bi korisnicima trebao omogućiti da upravljaju svojim aplikacijama i pružaju usluge krajnjim korisnicima preko podatkovnih centara lociranih na Novom Zelandu.

Time će se stvoriti uvjeti za ispunjavanje zahtjeva onih klijenata koji žele da njihovi podaci ostanu na Novom Zelandu, rekao je Kalyanaraman.

Najava je poticaj za digitalni sektor Novog Zelanda i iskazuje povjerenje u oporavak novozelandskog gospodarstva, rekao je u priopćenju ministar za digitalno gospodarstvo i komunikacije David Clark.

"Možda smo mala otočna država, jako udaljena od tradicionalnih tržišta, ali digitalni svijet bez granica kontinuirano nam otvara nove inovativne gospodarske mogućnosti", dodao je Clark.

"Ovo je korak naprijed za digitalnu zrelost Novog Zelanda, jer se svi pojačano prilagođavamo svijetu koji se ubrzano digitalizira", zaključio je ministar.

AWS ima malen ured na Novom Zelandu od 2014. godine, odvojen od Amazonove internetske trgovine, koja je Novozelanđanima dostupna samo preko Australije, napominje agencija dpa.

Tagovi: Amazon, Novi Zeland
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE