GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alphabet servirao teško razočaranje, YouTube najviše iznevjerio

Alphabet servirao teško razočaranje, YouTube najviše iznevjerio
PODBAČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2022 / 08:42
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Alphabet je danas objavljenim rezultatima iznevjerio analitičara.

Prihodi YouTubea su pali, dok su analitičari očekivali rast od oko 3%.

Ukupni rast od 6% označio je najslabije razdoblje ekspanzije od 2013. godine, s iznimkom jednog razdoblja tijekom pandemije.

Dionice Alphabeta pale su oko 7% u produženom trgovanju u utorak nakon što je tvrtka izvijestila o zaradi i prihodima za treće tromjesečje slabijima od očekivanih i rekla da će značajno smanjiti rast broja zaposlenih.

Zarada po dionici (EPS): 1,06 USD u odnosu na očekivanih 1,25 USD, prema procjenama Refinitiva.
Prihod: 69,09 milijardi dolara naspram očekivanih 70,58 milijardi dolara, prema procjenama Refinitiva.
Prihod od oglašavanja na YouTubeu: 7,07 milijardi dolara u odnosu na očekivanih 7,42 milijarde dolara, prema procjenama StreetAccounta.
Prihod Google Clouda: 6,9 milijardi dolara u odnosu na očekivanih 6,69 milijardi dolara, prema procjenama StreetAccounta
Troškovi prikupljanja prometa (TAC): 11,83 USD u odnosu na očekivanih 12,38 USD, prema procjenama StreetAccounta
Rast prihoda usporio se na 6% s 41% godinu dana ranije jer se tvrtka bori s kontinuiranim padom potrošnje na online oglašavanje. Osim jednog razdoblja na početku pandemije, ovo je najslabije razdoblje za rast od 2013.

Prihod od YouTube oglašavanja pao je oko 2% na 7,07 milijardi dolara sa 7,21 milijarde dolara prije godinu dana. Analitičari su očekivali povećanje od oko 3%. Alphabet je izvijestio o ukupnom prihodu od oglašavanja od 54,48 milijardi dolara tijekom tromjesečja, neznatno više u odnosu na prethodnu godinu.

Philipp Schindler, glavni poslovni direktor Googlea, rekao je da je tvrtka primijetila pad potrošnje na oglase u pretraživačkoj mreži iz određenih područja kao što su osiguranje, zajmovi, hipoteka i kriptovalute.

Izvješće označava zlokoban početak Big Tech tjedna zarade za ulagače usredotočene na tržište digitalnih oglasa. Prošli tjedan Snap je objavio razočaravajuće rezultate i rekao da nije u mogućnosti dati prognozu s obzirom na volatilnost u potrošnji i zabrinutost oko gospodarstva. Snap je pao 28% u petak prateći brojke. Meta bi trebala objaviti rezultate u srijedu, a analitičari očekuju drugo tromjesečje zaredom pada prihoda.

Dionice Alphabeta pale su ispod 97 dolara nakon završetka trgovine. Njegovo najniže zatvaranje u godini bilo je 95,65 USD 30. rujna. Prije pada nakon radnog vremena, dionice Alphabeta pale su za 28% u prošloj godini, blago slabije od Nasdaqa.

Dionice Mete pale su 4% u produženom trgovanju u utorak nakon porasta od 6% tijekom dana.

Najviši rukovoditelji Alphabeta osvrnuli su se na izazove s kojima se tvrtka suočava u vrhu objave o zaradi u utorak. Izvršni direktor Sundar Pichai rekao je u izjavi da tvrtka "izoštrava fokus na jasan skup proizvoda i poslovnih prioriteta", dok je Ruth Porat, šefica financija, rekla "radimo na preusmjeravanju resursa kako bismo potaknuli naše najveće prioritete rasta. ”

Tijekom tromjesečja Google Cloud je donio 6,9 milijardi dolara - više nego što su analitičari očekivali. To je značajno povećanje u odnosu na 5 milijardi dolara godinu dana prije. Gubici u Google Cloudu povećali su se na 699 milijuna dolara sa 644 milijuna dolara prethodne godine.

Pichai je donio neke mjere za rezanje troškova u cijeloj tvrtki, navodeći ekonomske izazove, uključujući potencijalnu recesiju, rastuću inflaciju, rastuće kamatne stope i umjerenu potrošnju na oglase. U rujnu je Pichai rekao da želi tvrtku učiniti 20% učinkovitijom, što bi moglo uključivati smanjenje broja radnih mjesta i proizvoda.

Google je također otkazao sljedeću generaciju svog prijenosnog računala Pixelbook i ukinuo financiranje svog inkubatora Area 120. A prošlog mjeseca, Google je rekao da će zatvoriti svoju uslugu digitalnog igranja Stadia.

Tvrtka je rekla da ima ukupno 186.779 zaposlenih s punim radnim vremenom - u odnosu na 150.028 prošle godine. Pichai je tijekom razgovora u utorak rekao da će povećanje broja zaposlenih u četvrtom tromjesečju biti "znatno niže" nego u trećem tromjesečju jer tvrtka postaje "usredotočena na umjereni rast operativnih troškova".

Tagovi: Alphabet, YouTube, Google, Snap, Google Cloud
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE