GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbnb nudi britanskim iznajmljivačima potporu za energetsku učinkovitost

Airbnb nudi britanskim iznajmljivačima potporu za energetsku učinkovitost
POTPORE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2022 / 13:11
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Digitalna platforma za rezervaciju smještaja odlučila je iznajmljivačima u Britaniji ponuditi do 3.000 funti (3.400 dolara) bespovratne pomoći za mjere poput zamjene bojlera i instalacija kako bi im pomogla uštediti energiju.

Airbnb je pokrenuo "plan za održivi hosting", pripremivši milijun funti za iznajmljivače koji žele zamijeniti bojlere, poboljšati izolaciju krova, zidova ili podova, instalirati toplinske pumpe ili ugraditi solarne ploče.

Mjere poboljšanja energetske učinkovitosti mogu smanjiti račune na dulji rok, ali uključuju početne troškove koje je trenutno posebno teško pokriti zbog rasta troškova života.

Airbnb planira surađivati s britanskim Energy Saving Trustom na personaliziranim provjerama energetske učinkovitosti nekretnina i akcijskim planovima za iznajmljivače, s informacijama o potencijalnim koracima uštede energije.

Bespovratnu pomoć moći će dobiti svi iznajmljivači s boravištem u Britaniji i rezervirana dva ili više posjeta u protekloj godini, prema podacima Airbnba koji se prošle godine obvezao svesti emisiju ugljika neto na nulu do 2030.

Zainteresirani bi mogli biti upućeni lokalnim obrtnicima i dobiti potporu od 1.000 do 3.000 funti, pod uvjetom da ispunjavaju kriterije za status "superdomaćina".

Superdomaćini su iznajmljivači s najboljim ocjenama, napominje agencija dpa.

Ako su već odabrali majstora, mogu od njega zatražiti ponudu i poslati je Energy Saving Trustu na provjeru.

U uvjetima se također ističe da Airbnb-ova bespovratna sredstva mogu pokriti samo do 90 posto troškova radova i da se moraju koristiti isključivo koristiti za poboljšanje energetske učinkovitosti a ne za plaćanje računa za energiju.

Airbnb je sličan program pokrenuo i u Francuskoj.

Tagovi: Airbnb, energetska učinkovitost, Energy Saving Trust
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE