GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Agrivi preuzeo platformu eGAP

Agrivi preuzeo platformu eGAP
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2020 / 07:58
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Najnagrađivaniji hrvatski poljoprivredni startup Agrivi, koji od lani posluje pozitivno i koji je prema The FoodTech 500 četvrti najboljih startup u branši na svijetu, preuzeo je svog dojučerašnjeg najvećeg konkurenta u Hrvatskoj, platformu eGAP. Iznos transakcije kao i detalji samog preuzimanja nisu objavljeni.

Matija Žulj, osnivač i direktor tvrtke Agrivi navodi da će s eGAP platformom odgovoriti na potrebe onih poljoprivrednika koji kreću u digitalizaciju i imaju potrebu za osnovnom evidencijom proizvodnje.

"Dodavanjem eGAP-a u naš portfelj proizvoda za digitalnu poljoprivredu osiguravamo lidersku tržišnu poziciju u području digitalizacije poljoprivrede s tržišnim udjelom većim od 90 posto", kaže Žulj.

Prije sedam godina, kad je Agrivi bio na početku poslovanja, eGAP je bio najraširenija platforma za praćenje poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj. Tada je imao 600 korisnika. Iste godine kutinski Agrivi, nakon svega devet mjeseci rada, pobijedio je na Startup Nations Summitu, okitivši se titulom najboljeg svjetskog startupa. U tom je trenutku imao 1500 korisnika u 80 država.

Agrivi je u međuvremenu narastao na 40 zaposlenih. Ima urede u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Velikoj Britaniji te korisnike na šest kontinenata. Od početka prošle godine redovito u izborima najboljih rješenja u branši iskače među TOP10.

Žulj pojašnjava da će kroz strateško partnerstvo s Agroklubom, koji je upravljao s eGAP-om dosad, integrirati eGAP u svoju ponudu te tako lakše moći ubrzati digitalizaciju poljoprivrede u Jadranskoj regiji.

Poljoprivredni startupi razvijaju rješenja koja su svojevrsni ERP-ovi za poljoprivrednu proizvodnju, odnosno prate sve faze razvoja uzgoja. Agrivi, primjerice surađuje s Driscoll'som, Nestléom, Kimberly Clarkom i drugim velikim proizvođačima u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, preko kojih digitalizira njihove kooperante. Na taj način i kooperanti i velike tvrtke mogu kvalitetnije planirati svoju proizvodnju.

Tagovi: Agrivi, eGAP, Matija Žulj, Nestle, Kimerly Clark
PROČITAJ I OVO
United Cloud širi regionalno prisustvo
ŠIRENJE
United Cloud širi regionalno prisustvo
BEOGRAD - United Cloud, jedan od vodećih tehnoloških centara sa timom od 320 ljudi u pet gradova regiona i Evrope, nastavlja da raste duplirajući svoje beogradske resurse. Time će podržati razvoj nove generacije telekomunikacionih i medijskih proizvoda, i stvoriti 100 novih hi-tech radnih mesta do kraja 2023.
GFI Software: Zbog neučinkovitog upravljanja mrežom, 35% tvrtki ima problema s performansama aplikacija
ISTRAŽIVANJE
GFI Software: Zbog neučinkovitog upravljanja mrežom, 35% tvrtki ima problema s performansama aplikacija
ZAGREB – GFI Software, isporučitelj sigurnosnih rješenja za poslovne mreže, objavio je da prema rezultatima istraživanja koje je proveo među partnerima i kupcima diljem svijeta, sve veći broj organizacija svakodnevno ima problema s radom poslovnih aplikacija zbog neučinkovitog upravljanja mrežnim prometom.
HUDI: Digitalno oglašavanje u Hrvatskoj porast će u 2022. više od 10 posto
OGLAŠAVANJE
HUDI: Digitalno oglašavanje u Hrvatskoj porast će u 2022. više od 10 posto
ZAGREB - Ukupno tržište digitalnog oglašavanja porast će u 2022. godini u Hrvatskoj za 10,3 posto u odnosu na lani, pokazuje istraživanje ulaganja u digitalne kanale - digitalni AdEx, koji je provela Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI).
Apple najavio promjene cjenovne politike u App Storeu
PROMJENE
Apple najavio promjene cjenovne politike u App Storeu
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Apple objavio je u utorak da će pružatelji aplikacija u njegovom online App Storeu sada imati više izbora pri određivanju cijena.
Aplikacija za euro od tvrtke šogorice HDZ-ova načelnika
SRAMOTNO
Aplikacija za euro od tvrtke šogorice HDZ-ova načelnika
ZAGREB - Hrvatska narodna banka aplikaciju je platila čak 275 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE