GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodrom Nikola Tesla osnažuje poslovanje putem "oblaka"

Aerodrom Nikola Tesla osnažuje poslovanje putem
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2018 / 13:32
Autor: ;i:3;s:15:
BEOGRAD – Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je prelaskom na poslovanje u oblaku, kroz partnerstvo sa kompanijom Microsoft u Srbiji, nastavio sa unapređenjem poslovanja i kvaliteta usluga, kao i sa procesom strateške digitalizacije, prema najvišim standardima globalne industrije savremenog transporta i tehnologija.

Usled sve većeg obima poslovanja, bezbedna obrada, čuvanje i oporavak poslovnih podataka, od najvećeg su značaja za beogradsku vazdušnu luku, zbog čega je, u saradnji sa kompanijom Microsoft, Aerodrom implementirao Microsoft Azure platformu kako bi se obezbedila veća sigurnost i stabilnost obrade poslovnih podataka i poslovni kontinuitet u slučaju nepredviđenih događaja.

„Osigurali smo bezbednost naše infrastrukture. Dok nova platforma u oblaku predstavlja idealnu osnovu za brojne nove aplikacije za usluge, Azure je doprineo da poslovanje Aerodroma 'Nikola Tesla' bude brže, agilnije i efikasnije", izjavio je Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora Aerodroma.

Microsoft Azure u isto vreme obezbeđuje inovaciju, fleksibilnost, upotrebljivost i prilagodljivost koje su beogradskom aerodromu potrebne za efikasan rad u okviru modernog saobraćajnog sistema.

Uštede su višestruke jer Azure platforma obezbeđuje balans garantovanih usluga i troškova koji se značajno smanjuju izborom platforme u oblaku, naspram postavljanja dodatnog fizičkog sistema za back-up podataka.

„Kako bi se zadovoljile sve veće potrebe rastućeg i konkurentnog poslovanja Aerodroma 'Nikola Tesla', bilo je potrebno obezbediti potpuno sigurnu, efikasnu i automatizovanu strategiju oporavka podataka koja smanjuje potrebe korišćenja višestrukih alata. Imajući to u vidu, ponudili smo naše jedinstveno rešenje, Azure platformu", rekao je Željko Vujinović, direktor Majkrosofta u Srbiji.

Nova platforma, „u oblaku", pruža idealnu osnovu za mnoštvo korisnih i inovativnih aplikacija, počev od aplikacija za anketiranje korisnika, kojima se prikupljaju korisne informacije u cilju poboljšanja aerodromskih usluga, pa do aplikacije za operativni red letenja koja je od koristi, kako operativnim službama aerodroma tako i nadležnim institucijama na aerodromu, i korisnicima naših usluga.

Analize su pokazale da Azure prilagođene aplikacije za anketiranje korisnika i operativni red letenja štede vreme osoblju i povećavaju efikasnost za čak 70 odsto.

Beogradski aerodrom, kao jedan od najkonkurentnijih aerodroma u regionu, beleži i sve veći rast i konkurentnost na regionalnom tržištu, pa je samo tokom 2017. godine ugostio više od 5,3 miliona putnika, što predstavlja porast od devet odsto u poređenju sa 2016, navodi se u saopštenju beogradske vazdušne luke.

Istovremeno, robni i poštanski transport porasli su za čitavih 40 odsto.

Ovo leto, beogradski aerodrom dočekuje u saradnji sa 36 avio-kompanija, a nacionalni prevoznik, Er Srbija, leti na 65 destinacija na četiri kontinenta.

Tagovi: Aerodrom Nikola Tesla, Microsoft Azure, Microsoft, cloud computing
PROČITAJ I OVO
Najveći rast prodaje PC računala od 2010.
RAST
Najveći rast prodaje PC računala od 2010.
ZAGREB - Prema statistikama IDC-a, PC tržište je tijekom prošle, svima nam "drage" 2020. godine, ostvarilo najveću stopu rasta u desetljeću, što se najviše pripisuje pandemiji koja je mnoge ljude "zaključala" u domove.
Google blokirao dio novinskih izdavača u Australiji
EKSPERIMENT
Google blokirao dio novinskih izdavača u Australiji
ZAGREB - Google je odlučio sakriti neke australske web stranice s vijestima od svojih rezultata pretraživanja čime je napravio specifičan presedan na globalnom Internetu.
WhatsApp popustio, za tri mjeseca odgađa izmjene uvjeta korištenja
POTEZI
WhatsApp popustio, za tri mjeseca odgađa izmjene uvjeta korištenja
SAN FRANCISCO - WhatsApp je u petak objavio da za tri mjeseca odgađa promjene uvjeta korištenja, nakon što su korisnici izrazili strahove da će taj servis za poruke dijeliti njihove povjerljive podatke s Facebookom.
Xiaomi o crnoj listi u SAD-u: Poduzet ćemo radnje da se zaštitimo
REAKCIJE
Xiaomi o crnoj listi u SAD-u: Poduzet ćemo radnje da se zaštitimo
ZAGREB - Tvrtka Xiaomi poštuje zakone i posluje u skladu s regulativama na svim tržištima, te će poduzeti odgovarajuće radnje kako bi zaštitila svoje i interese dioničara, službeni je odgovor je iz Xiaomija na objavu američkog Ministarstva obrane (DOD) i stavljanja Xiaomija na "crnu listu" kineskih kompanija.
Amazon suočen s kolektivnom tužbom zbog dogovaranja cijena e-knjiga
TUŽBA
Amazon suočen s kolektivnom tužbom zbog dogovaranja cijena e-knjiga

NEW YORK - Čitatelji u nekoliko američkih saveznih država podigli su kolektivnu tužbu protiv maloprodajnog internetskog diva Amazona, tvrdeći da je u dogovoru sa skupinom izdavača napuhavao cijene e-knjiga.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE