GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodrom Nikola Tesla osnažuje poslovanje putem "oblaka"

Aerodrom Nikola Tesla osnažuje poslovanje putem
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2018 / 13:32
Autor: ;i:3;s:15:
BEOGRAD – Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je prelaskom na poslovanje u oblaku, kroz partnerstvo sa kompanijom Microsoft u Srbiji, nastavio sa unapređenjem poslovanja i kvaliteta usluga, kao i sa procesom strateške digitalizacije, prema najvišim standardima globalne industrije savremenog transporta i tehnologija.

Usled sve većeg obima poslovanja, bezbedna obrada, čuvanje i oporavak poslovnih podataka, od najvećeg su značaja za beogradsku vazdušnu luku, zbog čega je, u saradnji sa kompanijom Microsoft, Aerodrom implementirao Microsoft Azure platformu kako bi se obezbedila veća sigurnost i stabilnost obrade poslovnih podataka i poslovni kontinuitet u slučaju nepredviđenih događaja.

„Osigurali smo bezbednost naše infrastrukture. Dok nova platforma u oblaku predstavlja idealnu osnovu za brojne nove aplikacije za usluge, Azure je doprineo da poslovanje Aerodroma 'Nikola Tesla' bude brže, agilnije i efikasnije", izjavio je Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora Aerodroma.

Microsoft Azure u isto vreme obezbeđuje inovaciju, fleksibilnost, upotrebljivost i prilagodljivost koje su beogradskom aerodromu potrebne za efikasan rad u okviru modernog saobraćajnog sistema.

Uštede su višestruke jer Azure platforma obezbeđuje balans garantovanih usluga i troškova koji se značajno smanjuju izborom platforme u oblaku, naspram postavljanja dodatnog fizičkog sistema za back-up podataka.

„Kako bi se zadovoljile sve veće potrebe rastućeg i konkurentnog poslovanja Aerodroma 'Nikola Tesla', bilo je potrebno obezbediti potpuno sigurnu, efikasnu i automatizovanu strategiju oporavka podataka koja smanjuje potrebe korišćenja višestrukih alata. Imajući to u vidu, ponudili smo naše jedinstveno rešenje, Azure platformu", rekao je Željko Vujinović, direktor Majkrosofta u Srbiji.

Nova platforma, „u oblaku", pruža idealnu osnovu za mnoštvo korisnih i inovativnih aplikacija, počev od aplikacija za anketiranje korisnika, kojima se prikupljaju korisne informacije u cilju poboljšanja aerodromskih usluga, pa do aplikacije za operativni red letenja koja je od koristi, kako operativnim službama aerodroma tako i nadležnim institucijama na aerodromu, i korisnicima naših usluga.

Analize su pokazale da Azure prilagođene aplikacije za anketiranje korisnika i operativni red letenja štede vreme osoblju i povećavaju efikasnost za čak 70 odsto.

Beogradski aerodrom, kao jedan od najkonkurentnijih aerodroma u regionu, beleži i sve veći rast i konkurentnost na regionalnom tržištu, pa je samo tokom 2017. godine ugostio više od 5,3 miliona putnika, što predstavlja porast od devet odsto u poređenju sa 2016, navodi se u saopštenju beogradske vazdušne luke.

Istovremeno, robni i poštanski transport porasli su za čitavih 40 odsto.

Ovo leto, beogradski aerodrom dočekuje u saradnji sa 36 avio-kompanija, a nacionalni prevoznik, Er Srbija, leti na 65 destinacija na četiri kontinenta.

Tagovi: Aerodrom Nikola Tesla, Microsoft Azure, Microsoft, cloud computing
PROČITAJ I OVO
Netflix sutra objavljuje završetak La Case de Papel
HITOVI
Netflix sutra objavljuje završetak La Case de Papel
MADRID - Netflix u petak objavljuje posljednjih pet epizoda španjolske serije 'La Case de Papel' ('Money Heist'), velikog međunarodnog hita koji nije otvorio, nego raznio vrata drugim produkcijama na neengleskom jeziku na streaming servisima.
Square mijenja ime u Block
REBRANDING
Square mijenja ime u Block
NEW YORK - Platni div Square promijenit će svoje korporativno ime u Block, službeno od 10. prosinca.
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu
POTEZI
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu

SAN FRANCISCO - Meta, Facebookova matična kuća, priopćila je u srijedu da je maknula zlonamjerne mreže koje su se koristile raspravama o cjepivu kako bi uznemiravale stručnjake i unosile podjelu u društvo, što potvrđuje da dezinformiranje u vezi s pandemijom ne popušta.

Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
INVESTICIJE
Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
ZAGREB - Hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom Feelsgood sklopio je ugovor o ulaganju 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON specijaliziran za financijsko savjetovanje građana u financijskim poteškoćama i pomoć blokiranima, izvijestili su u srijedu iz tog fonda.
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ŠIRENJE
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ZAGREB - Domaća IT tvrtka Infinum potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development koja se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija te u iduće tri godine planira ulagati i povećati broj zaposlenih u toj tvrtki sa sadašnjih 30 na oko 100, izvijestili su u srijedu iz Infinuma, ne navodeći iznos te transakcije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE