GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Administracija Zastupničkog doma SAD-a zabranila TikTok na službenim uređajima

Administracija Zastupničkog doma SAD-a zabranila TikTok na službenim uređajima
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2022 / 22:18
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Administracija Zastupničkog doma američkog Kongresa obavijestila je zastupnike i osoblje u utorak da se zabranjuje kineska aplikacija TikTok na službenim uređajima.

Aplikacija se smatra "visoko rizičnom zbog niza sigurnosnih problema", naveo je glavni administrativni službenik Zastupničkog doma (CAO) u obavijesti svim zastupnicima i osoblju poslanoj u utorak, kao i da se TikTok mora izbrisati sa svih uređaja kojima upravlja Zastupnički dom.

Ovaj potez uslijedio je nakon što su američke savezne vlasti odlučile zabraniti TikTok, u vlasništvu tvrtke ByteDance Ltd sa sjedištem u Pekingu, na vladinim uređajima.

Od prošlog tjedna je 19 saveznih država barem djelomično blokiralo aplikaciju na uređajima kojima upravlja država iz straha da bi kineska vlada mogla koristiti aplikaciju za praćenje Amerikanaca i cenzuriranje sadržaja.

Financijski okvir od 1,66 bilijuna dolara, usvojen prošli tjedan za financiranje američke vlade do 30. rujna 2023., uključuje odredbu o zabrani aplikacije na uređajima kojima upravlja savezna država, a stupit će na snagu kada predsjednik Joe Biden potpiše zakon.

"Uz usvajanje financijskog okvira koji je zabranio TikTok na uređajima izvršne vlasti, CAO je surađivao s Odborom za upravu kako bi implementirao sličnu politiku za Zastupnički dom", rekao je u utorak za Reuters glasnogovornik glavnog administrativnog službenika.

U poruci se navodi da će svi biti kontaktirani u vezi uklanjanja TikToka s uređaja i da će ubuduće biti zabranjeno preuzimanje te aplikacije.

TikTok nije odmah odgovorio na zahtjev da komentira novo pravilo.

Američki zastupnici iznijeli su prijedlog za provedbu zabrane aplikacije u cijeloj zemlji.

Tagovi: TikTok, ByteDance, Zastupnički dom kongresa
PROČITAJ I OVO
Italija blokirala ChatGPT
POTEZI
Italija blokirala ChatGPT
RIM - Talijanska državna agencija za privatnost i zaštitu podataka blokirala je upotrebu jezičnog modela ChatGPT, aplikacije utemeljene na umjetnoj inteligenciji (AI), jer "ne poštuje podatke korisnika" i ne može verificirati dob korisnika, javlja AFP.
Potonula dobit Huaweija u 2022.
TEŽAK PAD
Potonula dobit Huaweija u 2022.
ZAGREB - Huawei je u 2022. imao snažan padu dobiti i stagnaciju prihoda pod pritiskom otežane opskrbe čipovima zbog američkih ograničenja i pojačanih ulaganja u istraživanje i razvoj.
Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera
AKVIZICIJE
Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera
ZAGREB - Procijenjena vrijednost transakcije iznosi 11.4 milijuna eura pri čemu je dio kupoprodajne cijene koji ovisi o poslovnim rezultatima društva GT Tarkvara u 2023. i 2024. godini podložan usklađenju.
UNESCO poziva na stroža etička pravila za umjetnu inteligenciju
APEL
UNESCO poziva na stroža etička pravila za umjetnu inteligenciju
NEW YORK - UNESCO je pozvao vlade da provedu strože etičke smjernice za umjetnu inteligenciju (AI), reagirajući na apel više od tisuću stručnjaka koji su tražili moratorij na nove sustave umjetne inteligencije.
Otvoren Samsung premium servisni centar u Arena Parku u Zagrebu
ŠIRENJE
Otvoren Samsung premium servisni centar u Arena Parku u Zagrebu
ZAGREB - Tvrtke Samsung Electronics i Smart Smart d.o.o. otvorile su novi premium servisni centar unutar Arena Parka, na adresi Jaruščica 4 u Zagrebu, neposredno pokraj Arena Centra. Korisnicima su svaki dan od 9 do 21 sat omogućene brojne usluge i pogodnosti – od brzog servisa unutar sat vremena pa sve do savjetovanja i kupnje dodatne opreme za uređaje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE